Předchozí
1 z 7
Další

Práce s dětmi je pro Báru Ladrovou nejpřirozenější a nejlehčí věc na světě  

Barbora Ladrová je člověk, který podstatnou část týdne tráví s dětmi, přičemž si bez každodenního dětského štěbetání neumí svůj život představit. Také možná proto jí lidé říkají, že čiší pozitivní energií, kterou od nich čerpá. Spolu s bratrem moderuje, účinkuje a vymýšlí nejrůznější akce právě pro ty nejmenší. Ve světě dospělých patří mezi šťastné vyvolené, pro které je jejich zaměstnání právě tím, co jejich život naplňuje.

Barbora Ladrová.Zdroj: Deník / Michal Bílek

K této práci mě stejně jako bratra přivedl tatínek Jiří Ladra. Jako malí jsme si užívali každou akci, kterou pro děti vymyslel a sám moderoval. A jak šel čas, stávali se z nás, prvotně malých pozorovatelů, účinkující v jeho představeních. Nakonec nám tuto krásnou práci přenechal a my jsme pochopili, jak moc ho po celou tu dobu dětský smích naplňoval.

Barbora Ladrová.Zdroj: Deník / Michal Bílek

Kolegové moderátoři vždy tvrdí, že práce s dětmi je ta nejtěžší. Ale ve skutečnosti je to nejpřirozenější a nejlehčí věc na světě, alespoň tedy pro mě. Stačí vžít se zpátky do malé dětské dušičky a otevřeně se dívat do zářících očí, které k vám vyšlou přesně to, co od vás děti čekají. Stačí umět naslouchat a získáte si děti velmi snadno.

Barbora Ladrová.Zdroj: Deník / Michal Bílek

Počet představení v měsíci je závislé na období. V předvánočním čase, hlavně v prosinci, jich máme třeba i třicet. V karnevalovém období každý víkend, leckdy i zdvojeně. Přes léto je větší klídek, sem tam nějaká akce. Sluneční dny využíváme k čerpání energie a vymýšlení motivů na představení pro další sezonu. K tomu navíc ještě trénuji své aerobikové týmy holčiček, které již mají celkem přes stovku členů, takže se opravdu nenudím.

Barbora Ladrová.Zdroj: Deník / Michal Bílek

Nejlepší náměty na své dětské pořady vycházejí spontánně právě od dětí. Velmi často své nápady na tanečky v uvozovkách testuji na holčičkách, které trénuji. A když je k tomu napadne nějaká legrácka, která je rozzáří a rozesměje, vím, že to bude to pravé.

Barbora Ladrová.Zdroj: Deník / Michal Bílek

Často si sama sobě pokládám otázku, jestli je možné tyhle role princezen hrát až do důchodu. Moji nejbližší ale mají v tomto směru jasné instrukce. Mají za úkol včas mě upozornit, kdy nastane vhodná doba na přeměnu princezny na jinou pohádkovou bytost.

Barbora Ladrová.Zdroj: Deník / Michal Bílek

Každý sál, každé místečko má svého ducha. Je samozřejmě příjemné vystupovat ve velkých a nových prostorách, ale i ty menší a starší mají své kouzlo a dýchají svým životem a minulostí. Je ale pravda, že některým by rekonstrukce vážně prospěla. Zázemí v takových sálech je studené jak pro tělo, tak pro oko. Obzvlášť v zimních měsících velmi oceníme vyhřáté prostory.

Barbora Ladrová.Zdroj: Deník / Michal Bílek