„Způsobená škoda je předběžně odhadnuta na dvě stě třicet tisíc korun. Strážnice, ani její o rok mladší kolega, naštěstí nebyli při nehodě zraněni," uvedla mluvčí policie Michaela Nováková. Následná dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u řidičky negativní.

K nehodě se vyjádřil také velitel Městské policie Slaný Pavel Štěpánek. Pro něj je nejdůležitější fakt, že se nikomu nic nestalo. „Strážníci při hlídkové službě zachytili o bok zaparkovaného vozidla a stala se dopravní nehoda. Důležité je, že nebyl nikdo zraněn. Strážnice a strážník jsou jen potlučení," řekl Pavel Štěpánek.
Podle jeho informací za nehodu může mikrospánek či nepatrné vybočení ze směru jízdy poté, co se řidička podívala do boční ulice.

„Jak vozidlo zareagovalo a co se následně stalo, je věcí mechaniky. Určitě vím, že hlídka nejela rychle a nic neporušila," doplnil Štěpánek.

Poškozená vozidla jsou všechna pojištěná. „S jejich majiteli jsem mluvil hned ráno přímo na místě a omluvil jsem se. To se může stát každému. Už jsem na Facebooku viděl fotku z nehody s ošklivým komentářem. Mrzí mě to, že někteří lidé dokáží takovým způsobem komentovat dopravní nehodu strážníků," uzavřel Pavel Štěpánek.

Dopravní nehodou kladenských strážníků s mnohem horšími následky se bude ve čtvrtek od rána zabývat Okresní soud v Kladně. Jedná se o tragédii, která se stala v koncem května v Unhošťské ulici.

Služební vozidlo městských policistů spěchalo k nahlášené rvačce. Na přechodu pro chodce srazilo jedenatřicetiletého muže, jenž vystoupil z autobusu. Ten na místě zemřel. Strážník, který seděl osudnou noc za volantem, se po nehodě zhroutil a skončil v péči psychologa.