"Nezjištěný řidič neznámého osobního vozidla jedoucí ve směru jízdy od obce Velká Dobrá do Kladna začal z dosud neznámých příčin předjíždět nákladní vozidlo značky Volvo s návěsem, čímž tohoto řidiče ohrozil a omezil v jízdě. Řidič předjížděné nákladní soupravy ve snaze předejít střetu, vjel na pravou krajnici. V daném okamžiku, kdy se chtěl vrátit zpět na pozemní komunikaci, vjel do protisměru a poté se vozidlo převrátilo na bok do pole. Při dopravní nehodě byla poškozena krajnice vozovky, dopravní značení a převrácená nákladní souprava," popsala policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Devětadvacetiletý řidič soupravy naštěstí neutrpěl žádné zranění. Provedená dechová zkouška byla s negativním výsledkem, alkohol byl na místě vyloučen. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na částku 860 000 korun. K dopravní nehodě se vrátil jako svědek řidič, který tuto nebezpečnou jízdu spatřil v protijedoucím vozidle. Nezjištěný řidič ovšem nesplnil svou zákonnou povinnost a z místa dopravní nehody odjel.

"Policisté proto vyzývají ostatní řidiče a účastníky silničního provozu, kteří v inkriminovanou dobu tímto úsekem projížděli a mohli by poskytnout bližší informace k nebezpečně předjíždějícímu vozidlu nebo k této dopravní nehodě, aby poskytli informace na telefonní číslo 702 207 630 a nebo na bezplatnou linku 158," dodala mluvčí.

Hašení haly v Mochově trvalo od pátku až do neděle.
Hašení haly v Mochově trvalo od pátku až do neděle
Ilustrační foto.
Dvacetiletetý řidič překročil rychlost téměř dvojnásobně