Prvotní zásah byl proto na hasičích, jejichž úkolem bylo dostat pacienta ven – ovšem s maximální opatrností, aby se jeho úraz ještě nezhoršil. Na místo zásahu proto vyjeli nejen členové místního dobrovolného sboru, profesionálové z Roztok a drážní hasiči z Kralup nad Vltavou, ale dorazil také lezecký tým z Kladna.

Pacienta nejprve hasiči ve studni zajistili – a následně ho bezpečně vytáhli. „Postavili trojnožku, pak ho zafixovali a za pomoci transportní vany a lezeckých nosítek vytáhli,“ přiblížil zásah Ladislav Holomčík z kladenské centrály středočeských hasičů. Mluvčí záchranná služby Patra Effenbergerová Deníku řekla, že prvotní vyšetření odhalilo poranění hrudníku a hlavy; zraněný mladík byl navíc podchlazený. „Lékař provedl nezbytnou intenzivní péči, pacienta zaintuboval a napojil na přístrojem řízenou ventilaci,“ konstatovala Effenbergerová.

Následně opět zasáhli hasiči, kteří pomohli s přenesením pacienta k vrtulníku čekajícímu na náplavce. K motolské nemocnici v Praze helikoptéra odstartovala asi v osm večer, připomněl Holomčík. Okolnostmi události se zabývají policisté, o zajištění studny se postarali drážní hasiči.

Kolony na dálnici. Ilustrační foto.
Na D8 se tvořila kolona. Kvůli havárii kamionu
Cvičení hasičů.
Hasiči cvičili zásah při nehodě vozu, který převážel nebezpečný materiál