Vozidlo mířící od Prahy směrem na Plzeň havarovalo před exitem Bavoryně – na 27. dálničním kilometru. Část nákladu se z poškozeného návěsu vysypala, na místě zasahovali hasiči nejen v dýchacích přístrojích, ale také v přetlakových ochranných oblecích. Jaroslav Gabriel z centrály středočeských hasičů upřesnil, že do akce vyjely profesionální jednotky z Berouna a Hořovic i dobrovolní hasiči z Králova Dvora. 

„Zásah týmy prováděly v kompletní protichemické ochraně – s cílem zajistit vozidlo a náklad, který z něj unikl,“ upřesnil Gabriel. Deníku řekl, že uklidit látku vysypanou na dálnici a částečně i na přilehlý travnatý pás se podařilo po půl druhé odpoledne. Bylo jí menší množství, které se podařilo uzavřít do speciálního obalu. „Na místě se vystřídaly dvě zásahové skupiny, jejichž příslušníci pak byli dekontaminováni,“ konstatoval. 

Následný verdikt chemiků z hasičské laboratoře v Kamenici, kteří přímo na místě zajistili rozbor, byl příznivý: ukázalo se, že jde o nenapěněný polystyren. Nebezpečí tedy nehrozilo. Ve čtvrt na tři tak bylo možno znovu zprůjezdnit dálniční pás pro jízdu k Berounu a dále na Prahu – dálnice byla totiž z bezpečnostních důvodů uzavřena v obou směrech. Ve směru na Plzeň pak ještě pracovala specializovaná odtahová služba. 

Okolnosti nehody zůstávají v šetření. Policisté na místě vyloučili dechovou zkouškou, že by se na události mohl podílet alkohol.

Středočeský Kraj na veletrhu cestovního ruchu Holiday World na Výstavišti v pražských Holešovicích.
Střední Čechy se v Praze představí jako kouzelný kraj zdatných motorkářů
Ilustrační foto.
Policie zasadila drogovému podsvětí další ránu