Po příjezdu policisté spatřili za zábradlím ve směru jízdy od náměstí Sítná do centra na venkovní betonové římse roztržitou ženu. „Policisté se postupně takticky rozestavěli kolem ženy a snažili se s ní pomalu navázat slovní kontakt. Během krátké doby se policistům svým profesionálním přístupem podařilo přimět ženu ke komunikaci. „V rámci postupného získávání důvěry se žena rozpovídala a policistům sdělila, že má osobní a rodinné problémy a jako jediné možné řešení této situace spatřuje skokem do údolí, což několikrát zopakovala,“ přiblížila situaci kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Primátor Kladna Milan Volf.
Soud rozhodl. Kdo je vítězem politické rozepře?

Strážci zákona s ženou neustále rozmlouvali, a tak se jim ji podařilo přesvědčit, že jsou i jiné možnosti a vše se dá řešit v klidu. Žena po dobu rozmlouvání několikrát na římse zavrávorala. Následně se ji policistům podařilo za stálé komunikace přimět k tomu, aby pomalu za jejich pomoci přelezla zpět na chodník. „Policisté do příjezdu posádky záchranné služby neustále se ženou rozmlouvali a poskytli jí prvotní zázemí a žena se zklidnila,“ dodala Jana Šteinerová.

Následně bylo zjištěno, že se jedná o dvaatřicetiletou ženu z Kladna. Ta byla poté převezena na expektační pokoj do kladenské nemocnice. Vzhledem k tomu, že při dechové zkoušce byl výsledek pozitivní a naměřená hodnota byla 3,48 promile alkoholu v dechu, byla policejní hlídka požádána o součinnost při převozu. Žena si k převozu vyžádala zasahující policistku, která si u ní získala velkou důvěru a i v sanitním vozidle se poškozená rozpovídala a o svých problémech a starostech, které ji vedly k tomuto kroku. Zasahující policisté tak na Sítenském mostu svým okamžitým příjezdem a nejen profesionálním jednáním, ale také lidským přístupem zachránili ženě život, za což si vysloužili její poděkování.

Sítenský most je častým místem sebevrahů.
Dočká se Sítenský most zabezpečení?