Díky včasnému zásahu hasičů se podařilo zlikvidovat oheň za pět minut. „Příčinou ohně byla technická závada v motorové části. Vyčíslená škoda je 400 tisíc korun a uchránit se podařilo hodnoty za 200 tisíc korun," řekl Kladenskému deníku mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Také čtěte: Náklady na úklid měst stoupají k milionovým částkám

Podle ředitele ČSAD MHD Kladno Ludomíra Landy se jednalo o autobus zhruba sedm let starý na dieslový pohon. „Požár se naštěstí nerozšířil na žádný jiný vůz na parkovišti. Jinak by byly škody jistě daleko větší," řekl ředitel.

Kladenští hasiči vyjížděli v úterý večer ještě i k dalšímu požáru. Tentokrát hořelo v Sítenském údolí. Někdo tam zapálil kamenný odpadkový koš, ze kterého se vznášel také hustý dým. Hasiči uhasili vysotlakem.

Nepřehlédněte: Tragédie v Kladně: Čtrnáctiletá dívenka ukončila svůj život skokem z okna

Směna ze Slaného vyjížděla ještě i k případu ve středu ráno v 5.30 hodin. Za Slaným na křižovatce ve směru na Beřovice se srazila v nízké rychlosti dvě osobní auta. Nehoda se přesto neobešla bez zranění. „Hasiči odstranili uniklé provozní kapaliny z vozovky a vrátili se na základnu," doplnil ve středu dopoledne mluvčí Gabriel.