Podle informací Kladenského deníku muž vyjížděl z malé vesnice na Slánsku. Jeho jízda směřovala na sever do Ústeckého kraje. Dojel až do Mostu, kde autem zablokoval silnici u kruhového objezdu v ulici Josefa Suka. Zde se marně pokoušel auto nastartovat. Zastavil u něj jiný řidič a nabídl mu, že jeho vůz odtáhne stranou, aby neblokoval dopravu.

„Když chtěl na své auto umístit lano, náhle šofér, kterému poskytoval pomoc, nasedl do jeho nastartovaného vozidla značky Volkswagen Passat a z místa ujel," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.
Výtečník si v té chvíli zřejmě ani nevšiml, že vozidlo ukradl i se spolucestující. „Ženu z vozu poblíž soudu téměř za jízdy vystrnadil. Vše se naštěstí obešlo bez zranění," dodala mluvčí Světláková.

Po odcizeném autě a pachateli bylo vyhlášeno pátrání. Muže díky tomu v týž den zadržela až za hranicemi německá policejní hlídka. „Řidič byl zjevně pod vlivem návykové látky. Auto bylo zajištěno a muž zadržen," uzavřela Ludmila Světláková.

Případem se nyní zabývá lounská policie. „Mohu jen potvrdit, že muž pochází z Kladenska. V současné době na případu pracujeme. Vzhledem k vyšetřování nemohu k případu uvést nic bližšího," informovala lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Podle výpovědí lidí, kteří výtečníka znají, se jedná o recidivistu, jenž se nedávno vrátil z vězení, kde byl za krádeže a výtržnictví.