Provoz na rychlostní silnici R7 ze Slaného na Prahu ochromila ve čtvrtek ráno hromadná nehoda šesti aut. Nehoda se naštěstí obešla bez vážných zranění a jen tři lidé byli lehce zraněni.

Kolizi nejspíše zavinila šestadvacetiletá řidička bílé Škody Octavia jedoucí ve směru od Slaného. „Žena se pravděpodobně plně nevěnovala řízení a zřejmě nedodržela bezpečnostní vzdálenost mezi vozidly a narazila do vozidla před sebou, které řídila osmadvacetiletá žena.

To bylo následkem nárazu odhozeno do protisměru,. Tam se střetlo s dvěma projíždějícími automobily. Jednalo se o Škodu Fabia, za jejímž volantem seděl čtyřicetiletý řidič a Mercedes Vito, které řídil pětadvacetiletý muž," popsala nehodu mluvčí policie Michaela Nováková.

Mercedes ovšem vyjel v důsledku nárazu dále do protijedoucího pruhu, kde narazil do Volkswagenu Touareg a ten naboural do svodidel. Jeho šestačtyřicetiletý řidič byl se zraněními transportován do slánské nemocnice. Bílá Škoda Octavia, která jela také v koloně, setrvačností narazila do další škodovky.

Tu řídil šestačtyřicetiletý muž. Obě ženy z nehody byly rovněž převezeny se zraněními lehčího charakteru k ošetření do kladenské a slánské nemocnice.
Alkohol byl u všech účastníků vyloučen dechovými zkouškami.

Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Hasiči provedli podle vyšetřovatele Jiřího Pospíšila protipožární opatření a uklidili vozovku.

Provoz na silnici byl obnoven až půl hodiny po poledni.