Jedna z dopravních nehod, která byla vyšetřována se stala jen několik minut po dvanácté hodině na silnici II. třídy č.236 v úseku mezi obcemi Kačice – Smečno. Dvaadvacetiletá řidička z dosud nezjištěných příčin narazila do dopravního značení a sjela se svým vozidlem značky Renault Twingo mimo pozemní komunikaci, kde došlo ke střetu se stromem. Řidička utrpěla zranění hlavy, se kterým byla transportována posádkou ZZS do nemocnice Motol v Praze. Policisté provedli s řidičkou dechovou zkouška, která byla s negativním výsledkem.

Po třinácté hodině byla ve středu oznámena další dopravní nehoda nedaleko Slaného na sjezdu z dálnice D7. Na křižovatce pozemní komunikace obcí Slaný – Knovíz – Jemníky došlo ke střetu dvou osobních vozidel značek Škoda Octavia a VW Sharan. "Vlivem nárazu skončilo vozidlo VW uprostřed křižovatky na střeše. Posádku vozidel tvořili pouze řidiči ve věku dvaapadesát a šestatřicet let, kteří neutrpěli žádné zranění. U obou řidičů byla provedena dechová zkouška, která byla s negativním výsledkem a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen. Předběžná škoda byla vyčíslena na částku 210 tisíc korun," řekla policejní mluvčí Jana Šteinerová. V době šetření dopravní nehody byla průjezdnost na pozemní komunikaci částečně omezena. Příčinou této dopravní nehody bylo nedání přednosti v jízdě a viníkovi byla udělena bloková pokuta ve výši dvou tisíc korun.

Ilustrační foto
Volbu prezidenta neohrozí žádné zásahy do vedení, slibují energetici

Policie opět vyzývá řidiče aby po usednutí za volant věnovali vždy pozornost jízdě v silničním provozu, a to nejen pro svoji bezpečnost, ale i vůči všem účastníkům silničního provozu. Dále v tomto proměnlivém počasí bývají pozemní komunikace v některých úsecích kluzké a dochází tak ke zhoršené sjízdnosti a z těchto důvodů , je vždy nutno přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky a dbát na dodržování předpisů  silničního provozu. Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali vždy odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení.

Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.

Další policejní upozornění je určeno především chodcům, kteří by si měli uvědomit, že nemají při přecházení silnice absolutní přednost. Při přecházení pozemní komunikace je důležité nejen se rozhlédnout k bezpečnému přejití vozovky, ale je zde velmi důležité využít očního kontaktu chodce s řidičem. V každém případě by si všichni účastníci silničního provozu měli uvědomit, že k bezpečnému provozu na pozemních komunikacích je třeba, aby všichni účastníci silničního provozu dodržovali bezpečnostní předpisy, byli k sobě tolerantní a především neopomínali na slušné chování. 

Ilustrační foto
Zloděj uřízl výfuk zaparkovanému autu
Vlevo šéfredaktor Kladenského, Rakovnického, Berounského a Příbramského deníku Miroslav Elsnic, sportovec roku Jaroslav Pospíšil a starosta Slaného Martin Hrabánek
Nejúspěšnější sportovec Slaného 2017 se pere s říčními peřejemi