Událost se stala v pondělí před 17. hodinou. Sedmašedesátiletá žena z Unhoště řídila osobní automobil Škoda Fabia. Na parkovišti před supermarketem v Pražské ulici přitom při couvání nabourala jiné zaparkované auto značky Hyundai Tuscon. Aniž by se nad svým činem pozastavila, zamířila si to k výjezdu z parkoviště. Na křižovatce na výjezdu z parkoviště se ji pokusil zastavit sedmačtyřicetiletý majitel nabouraného automobilu. Žena, místo aby na jeho výzvu zastavila, se naopak proti muži rozjela. Ten po útoku spadl na přední kapotu jejího vozidla, na které ho vezla ještě několik metrů. Poté šoférka zacouvala zpět na místo dopravní nehody. Tam před její automobil postavil svůj vůz osmadvacetiletý řidič automobilu Citroen Picasso, aby zamezil jejímu dalšímu odjezdu. Seniorka se nezalekla ani této překážky a do vozidla také narazila. Naštěstí už nestačila napáchat další škody, jelikož na místo dorazili přivolaní policisté.

„U ženy okamžitě provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Displej ukázal hodnoty 1,28 a 1,01 promile. Řidičce byl na místě zadržen její řidičský průkaz a zakázána další jízda. Řidička byla vyzvána k odběru biologického materiálu v Oblastní nemocnici Kladno, čemuž se podrobila a poté byla převezena k podání vysvětlení na Obvodní oddělení Unhošť,“ řekla kladenský policejní mluvčí Michaela Nováková.

Dopravní nehody, které hříšnice na místě způsobila, jsou v šetření. Škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun a ke zranění osob nedošlo,“ dodala mluvčí.

“Skutek je prošetřován ve zkráceném přípravném řízení na výše uvedeném obvodním oddělení jako podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí důchodkyni trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky,“ uzavřela mluvčí Michaela Nováková.

Ilustrační foto
Muž se nevěnoval řízení. Výsledkem je karambol a auto na střeše
Black friday v Ostravě. Ilustrační foto.
Týden obřích slev začíná. Nenechte se však napálit