"Na místo byly ihned vyslány policejní hlídky. Jednalo se o prvosledovou hlídku oddělení hlídkové služby, policisty Obvodního oddělení Kladno – venkov, policistku skupiny služební kynologie a strážníky městské police. Všichni nasazení začali okamžitě po zraněném mladíkovi pátrat a podařilo se ho objevit asi po půl hodině na pozemcích rodinných domů v Tyršově ulici. Zraněný muž však nechtěl se zasahujícími policisty vůbec komunikovat. Vyhrožoval, že pokud se k němu někdo přiblíží, tak dokoná svou sebevraždu," popsala zásah policejní mluvčí Michaela Nováková.

Práce na cestě ke škole jsou v plném proudu.
OBRAZEM: Práce na cestě ke škole jsou v plném proudu


Situace byla natolik vyhrocená tím, že mladík měl u sebe neustále velký nůž. Policisté mu proto alespoň z bezpečné vzdálenosti házeli obvazy a pití, jelikož byl velmi malátný. Nakonec se rozhodli na místo přivolat vyjednavače ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Středočeského kraje a policejní psycholožku. Těm se podařilo v součinnosti s jeho přítelkyní asi po hodině muže přesvědčit, aby svého jednání zanechal a nechal se ošetřit od přivolaných lékařů.

Jak potvrdila mluvčí záchranky Petra Effenbergerová, zdravotníci poskytli muži na místě ošetření a převezli ho do nemocnice.
Skutek je prošetřován službou kriminální policie a vyšetřování jako pokus sebevraždy.


Svým včasným profesionálním jednáním zachránili policisté tomuto muži život.

Ilustrační foto.
Kruhové objezdy nahradí některé křižovatky