Do tří minut dorazili na most dopravní policisté, kteří se nacházeli nedaleko na jiné dopravně bezpečnostní akci. Už z vozidla viděli, že se muž snaží vylézt na zábradlí. Policisté proto zastavili, vyběhli z automobilu a pohotově dotyčného strhli do bezpečí. Vzápětí na to přijely i další policejní hlídky a ostatní složky integrovaného záchranného systému.

„Otřesený muž, který se již v minulosti pokusil o sebevraždu, byl předán záchrance, která ho převezla do nemocnice. Tam ho doprovodili i zasahující policisté, kteří muži odebrali veškeré věci, jimiž by si mohl ublížit,“ popsala policejní mluvčí Michaela Nováková.

Obchod, kde spícího muže ochranka uzamkla.
Spícího muže ochranka přehlédla a uzamkla v obchodě

Policisté ani poté špitál neopustili a dvaačtyřicetiletého muže dál sledovali na kamerách v expektačním pokoji. Netrvalo dlouho a nešťastník se pokusil o další sebevraždu, tentokrát oběšením. I v tomto případě policisté okamžitě zasáhli a hrůzný čin muži překazili. Lékař rozrušenému pacientovi následně podal uklidňující léky.

„Jak bylo posléze zjištěno, jimi zachráněný člověk se již v minulosti dvakrát pokusil o sebevraždu. Policistům se také svěřil, že ho k ukončení života vedou zdravotní důvody, ztráta zaměstnání a domova. Případ si dále k došetření převzali kriminalisté,“ uzavřela mluvčí.

Opilý řidič dováděl na čerpací stanici

Policisté prvosledové hlídky byli vysláni v sobotu v noci na čerpací stanici v Americké ulici v Kladně, kde se nacházel podnapilý muž potřísněný od krve. Nechtěl opustit prostor prodejny, ačkoliv neměl na zaplacení zboží a neustále se potácel. Policisté na místě zjistili, že podezřelým mužem je devětadvacetiletý cizinec, který na čerpadlo dokonce sám dojel osobním vozidlem značky Škoda Octavia.

Následně provedená dechová zkouška přitom u řidiče potvrdila 2,48 promile alkoholu v dechu. Muži zákona proto šoférovi zadrželi řidičský průkaz a převezli ho na služebnu do Kročehlav. „Cizinec je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ sdělila policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Bývalý hejtman David Rath, stíhaný pro podíl na údajných korupčních manipulacích se zdravotnickými a stavebními zakázkami Středočeského kraje, u Krajského soudu v Praze.
Exhejtman Rath nezaplatil peněžitý trest. Soud se proto obrátil na exekutora