"Další lidé utrpěli nervový otřes a lehčí oděrky. Silnice byla uzavřena až do pozdního odpoledne. Řidiči museli volit objízdné trasy a v obou směrech se tvořily mnohakilometrové kolony," řekla k nehodě kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Kladenský deník vyzpovídal na místě tragédie řidiče Honzu z Chomutovska, který je očitým svědkem neštěstí, protože jel těsně za řidičkou, která zahynula v černém BMW.

„Jel jsem od Loun ve směru na Prahu. Ta holka mě předjela ve velmi vysoké rychlosti. Protože byla ale v pondělí dopoledne vozovka namrzlá, dostala smyk a začala lítat autem ze strany na stranu. Vtom se dostala do protisměru,. Kamionu jedoucímu od Prahy vjela přímo pod kola," vylíčil hrůzu řidič Honza.

Podle svých slov nemohl šofér kamionu katastrofě nijak zabránit. „Já měl štěstí jen v tom, že jsem dupl na plyn a v setině vteřiny jsem stačil kamion zprava podjet, když se řítil na moji stranu do svodidel. Potom jsem šlápl na brzdu a zastavil těsně za nabouraným bavorákem. Řidičce jsem běžel na pomoc, ale auto bylo totálně zdemolované.

Neměla šanci přežít," popsal řidič Honza. I jeho si vzali na chvíli do péče zdravotníci. Nejen pro něj, ale i pro oba muže z náklaďáku to byl dosud nejhorší zážitek v životě. Všichni vyvázli prakticky nezraněni.

K tragédii se dostavily všechny záchranné složky. K nehodě byli vysláni hasiči ze Slaného a Loun. „Z kamionu unikala nafta i do kanálu. Na místo jeli i zástupci odboru životního prostředí Městského úřadu ve Slaném a také správy a údržby silnic.

„Hasiči zasypali vyteklé pohonné hmoty sorbentem, zamezit úniku z nádrže se ale z počátku nedařilo," řekla mluvčí hasičů Lenka Kostková.