V době nehody byla ve vozidle údajně tříčlenná posádka. Mladík sedící na zadní sedačce prý ale utekl ještě před příjezdem policie. Zraněný spolujezdec byl převezen sanitou záchranářů do kladenské nemocnice.

„Policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která měla pozitivní výsledek. Displej přístroje ukázal hodnotu vyšší než tři promile alkoholu v dechu," informovala mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Muž byl eskortován do policejní cely. V současné době je případ vyšetřován s podezřením na spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


Policisté se zabývají i dalšími řidiči. Ve Slaném v nočních hodinách při silniční kontrole zastavili Seat Leon, jehož řidičem byl osmadvacetiletý muž. Nadýchal 1,83 promile. Policisté mu zakázali další jízdu a odvezli ho do nemocnice na odběr krve, řidičský průkaz mu ale zadržet nemohli, protože žádný nevlastní.

V sobotu odpoledne byl na sjezdu z rychlostní komunikace u _Makotřas policisty z Unhoště zastaven šestadvacetiletý řidič Škody Octavia. Dechovou zkoušku měl sice negativní, ale neprošel testem na přítomnost drog v těle.