"Při dopravní nehodě došlo ke střetu osobního vozidla značky Peugeot se srnou. Po příjezdu na místo oznámení dopravní nehody policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorového vozidla a byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Řidič ani jeho posádka neutrpěli žádné zranění. Způsobená škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na částku 100 tisíc korun," popsala nehodu kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Následující den 20. května před dvaadvacátou hodinou v katastru obce Řisuty na Slánsku se stala další dopravní nehoda, při které se střetlo osobní vozidlo VW Golf se srnou. "Vzniklá škoda na vozidle byla předběžně ve výši 20 tisíc korun. I v tomto případě nedošlo k žádnému zranění osob a alkohol byl provedenou dechovou zkouškou na místě dopravní nehody vyloučen," dodala Šteinerová.

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při projíždění na pozemních komunikací poblíž lesních a polních porostů velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách v době letních měsíců, což je také ovlivněno vykonávanou prací na polích a v lesích. V tomto období je zde nárůst techniky a strojů, čímž je zvěř dezorientována a opouští svá útočiště. Zvěř se více přemisťuje, a to právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám. Dále bychom chtěli upozornit řidiče, že v přicházejícím čase sklizní bude opět probíhat více pracovních činností v těchto oblastech a lze předpokládat častější výskyt zvěře poblíž silnice.

Ilustrační foto
Krimimix z Kladenska: Ukradené hadice a opilci za volantem