Ti ihned přijeli na místo, sice muže boucháním na zamčené dveře probudili, ale zjistili, že všechny vchody jsou uzamčené. Nebylo jasné, jak se spáč do obchodu dostal. K obchodu proto strážníci přivezli zástupce vedoucího, který dveře otevřel.

„Muž pak všem přítomným sdělil, že si ještě v provozní době ustlal v malém výklenku za výtahem a usnul. Pracovníci, kteří měli před uzamčením obchodu celý prostor zkontrolovat, ho však nenašli. Když se vzbudil, zjistil, že se nemůže dostat ven, tak poškodil vnitřní dveře přímo na prodejní plochu a doufal, že spuštěný alarm někoho přivolá, to se však nestalo a proto znovu usnul těsně za dveřmi, kde ho uviděl oznamovatel," sdělila mluvčí kladenských strážníků Alena Purkytová.

Protože nebylo jasné, zda muž z prodejní plochy neodcizil nějaké zboží a také došlo k poškození dveří, byla na místo přivolána hlídka Policie České republiky.

„Policejním šetřením na místě bylo zjištěno, že muž, který se zde nacházel se nedopustil žádného protiprávního jednání. Dveře na prodejní plochu pouze otevřel, ale nepoškodil a ani nebylo zjištěno, že by odcizil nějaké zboží," dodala za policii mluvčí Jana Šteinerová

Ilustrační foto.
Příjezd do Prahy brzdily nehody z východu i západu