Ve vozidle cestovala dvoučlenná posádka. Za volantem seděla jedenaosmdesátiletá žena. „Co bylo příčinou této dopravní nehody je v současné době předmětem šetření," uvedla policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Při nehodě žena utrpěla těžká zranění. „Byla ve velmi vážném stavu. Záchranáři jí poskytli intenzivní péči, včetně připojení na umělou plicní ventilaci. Následně byla převezena do Motola," řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.
Policisté nyní žádají svědky nehody, aby poskytli informace na kladenský dopravní inspektorát na čísle 974 873 250 nebo na mobilní telefon 702 207 630 či linku 158.

Dále policie pátrá po totožnosti sražené. „Vzhledem k lehkému oděvu ženy lze předpokládat, že by se mohlo jednat paní žijící v blízkosti Vodárenské ulice. Žádáme o pozornost obyvatel, kteří by si mohli povšimnout, že není doma jejich sousedka. Dále žádáme, aby se rodinní příslušníci přesvědčili o tom, že je jejich manželka, maminka či babička, bydlící v této lokalitě doma," uzavřela mluvčí Šteinerová.

Svědkyní vážné nehody se při cestě na ranní autobus do zaměstnání stala také Kladeňačka, která si nepřála být jmenována.
„Šla jsem po chodníku na té samé straně, co sražená žena, ale byla jsem od ní dál. Najednou jsem uslyšela ránu a zahlédla, jak něco letí vzduchem. Vůbec mě v tu chvíli nenapadlo, že to bylo tělo. Myslela jsem, že je to deštník nebo nějaká taška," popsala svědkyně.

Po nárazu se ke sražené ženě seběhli kolemjdoucí a snažili se pomoct. „Okamžitě volali záchranku a policii. Podle pokynu z dispečinku dávali první pomoc. Z auta hned vystoupila žena, ovšem, zda to byla řidička, to nevím. Viděla jsem, že je všude plno lidí a že už nijak nepomůžu a navíc mi jel autobus do práce, tak jsem odjela," dodala Kladeňačka.

Podle jejího názoru nemohla řidička přecházející ženu vidět. „U chodníku parkují auta a žena vstoupila do silnice mezi těmi auty," uzavřela svědkyně.