Několik výstřelů zaznělo v noci ze středy na čtvrtek ve Pcherách. Okolnosti nyní vyšetřují policisté. První poznatky napovídají, že se nejednalo o kriminální čin. Dva muži ve věku třiapadesát a čtyřiatřicet let se zřejmě při vzájemné hádce přetahovali 
o pistoli, která několikrát vystřelila.

Nejprve byli záchranáři voláni k jednomu zraněnému . Po chvíli se oznamovatelé volali znovu, že pomoc budou potřebovat i druhý muž.

„První sanitka ještě nebyla v cíli, když volali, že na místě je ještě jeden postřelený, čili vyjela další posádka,“ řekla Kladenskému deníku mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková.

Posádka záchranné služby samaritánů ze Slaného se na místě přesvědčila, že volající nepřeháněli. Oba zranění byli převezeni do Prahy. Čtyřiatřicetiletý muž se střelným poraněním břicha, genitálií a nohy je v péči lékařů ve Střešovicích, staršímu z dvojice kulka poranila tříslo. Jemu pomáhají lékaři v Motole.

V době zásahu zdravotníků už byla situace klidná. Deníku to potvrdil pracovník výjezdového stanoviště Asociace samaritánů ČR ve Slaném, který byl u zásahu. „Necítil jsem se ohrožen. Policie už byla na místě,“ řekl s tím, že právě policisté byli těmi, kdo si vyžádali příjezd sanitek.

Případem se nyní zabývají policisté. Jak uvedla jejich mluvčí Jana Šteinerová noční střelbu vyšetřují jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Podle informací Kladenského deníku je jeden zraněný Ukrajinec. Navíc ve Pcherách bydlí prý pouze jeden z mužů.

Autoři: Daniela Řečínská a Milan Holakovský