Jde o zpravidla hodně vytíženou linku, kde bohužel problémy kvůli poruchám nejsou ojedinělé – ty však většinou souvisejí se závadami jednotlivých vlaků a nikoli s nefunkčností celé trati kvůli přerušení trolejového vedení.

V důsledku poruchy musel být na železnici zastaven provoz v úseku Dobřichovice – Praha-Smíchov (a „krátké spoje linky S7 Praha – Řevnice byly zrušeny). České dráhy zavedly náhradní dopravu čtyřmi autobusy s kyvadlovým provozem (s tím, že zastávka Všenory zůstane bez obsluhy).

Čtveřice autobusů však v tomto úseku znamená náhradu spíš symbolickou; pobrat všechny cestující, jež zde běžně přepravují vlaky, nemají šanci. Ranní kolaps se nezmírnil ani po sedmé hodině, kdy se v omezeném rozsahu podařilo obnovit provoz po jedné ze dvou traťových kolejí.

Metropolitní plán se představuje Pražanům.
Metropolitní plán má 14 tisíc připomínek. Lidi nejvíc zajímá okruh

Dalším opatřením se stalo prodloužení dvou linek příměstské dopravy na Praze-západ. Trasy autobusů s čísly 664 a 665, jež s Černošicemi spojují Vonoklasy a Karlík, byly dočasně obousměrně protaženy z Černošic k Nádraží Radotín (se zajížďkou linky 665 ve směru z Karlíka do Černošic i k dobřichovickému nádraží).

„Z Černošic lze přejít přes lávku do Dolních Černošic na 243 do Lipenců a dále linkou 241 na Smíchov,“ poradil cestujícím web Pražské integrované dopravy. S tím, že jako náhrada může posloužit také linka číslo 448 do Mníšku pod Brdy – s pokračováním autobusy trojkové řady na Smíchov.

A už cestujícím v Berouně se dostalo upozornění, že je tentokrát rozumné jet přes Rudnou – ať už s využitím autobusové linky 380 směřující na pražský Zličín, nebo vlakové linky S6 na Smíchov, kde po neelektrifikované trati jezdí motoráky.

Z vyhlášení výsledků výtvarné a literární soutěže pro děti na téma 'Všichni jezdí připoutaní' v Muzeu Policie České republiky v Praze.
Soutěž pro děti pomůže upozornit na pásy i dospělé