Na místě se čelně  střetla auta Suzuki Vitara a Fiat Punto.  „Tyto dvě auta ještě narazila do BMW, kde došlo k lehkému zranění zhruba dvanáctiletého dítěte," dodala mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Při srážce zemřel řidič malého fiatu a těžce byla zraněna jeho spolujezdkyně. Mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková uvedla, že pro spolujezdkyni letěl vrtulník, který ji transportoval do pražské nemocnice. Zasahovala zde jednotka hasičů ze Slaného a z důvodu dokumentace i vyšetřovatel požárů z Kladna Jiří Pospíšil, který popsal: "Hasiči prováděli vyproštění těžce zraněné spolujezdkyně za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení z vozidla Fiat Punto. V tom samém vozidle byl ještě zaklíněný řidič, který bohužel následkům zranění na místě podlehl."

Jak potvrdila mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková, lékař po příjezdu konstatoval jeho smrt. "Spolujezdkyně z téhož vozu byla s vážnými zraněními předána posádce letecké záchranné služby k transportu do střešovické nemocnice v Praze," upřesnila Janečková.

Hasiči dále prováděli protipožární opatření na všech vozidlech, dále pomoc s ošetřením a transportem zraněných a po vyproštění těla usmrceného řidiče následný úklid vozovky.  Záchranáři na místě ošetřili muže s úrazem hlavy a dítě, které krvácelo z nosu."Těžce zraněný řidič suzuki byl převezen do slánské nemocnice. Řidička BMW zraněná nebyla a její dvanáctiletý syn byl s lehkým zraněním převezen na pozorování do Slánské nemocnice," dodal Jiří Pospíšil.

Silnice byla ve směru od Prahy uzavřena v místě sjezdu na Kvíc, policisté odkláněli dopravu přes Slaný. Ve směru od Chomutova byl uzavřen sjezd Tuřany. Provoz byl obnoven před devátou hodinou večer. Příčinu nehody zatím policisté vyšetřují.

S využitím ČTK