Na silnici v ulici Dukelských hrdinů ve Slaném se čelně srazila dvě osobní vozidla, a to tmavý Citroën C4 a světle modrá Kia. Na místě byly všechny záchranné složky. Na pomoc přiletěly také dva vrtulníky. Regulovat dopravu pomáhali slánští strážníci.

Hasiči ze Slaného pomáhali následně vyprošťovat osoby z obou aut.

Ve vozidle Kia cestovali lidé z Hvězdy. Nehodu nepřežili. Za volantem seděl třiašedesátiletý muž. Spolu s ním jela devětapadesátiletá žena.

Ve druhém autě cestovali lidé ze Slaného. Pětadvacetiletá řidička na místě zemřela, její dva spolujezdci byli transportováni do nemocnic. Jedenadvacetiletý muž ve velmi vážném stavu do střešovické, druhý mladík do Motola.

"Vozidla se střetla z dosud nezjištěných příčin. Policisté důvody střetu vyšetřují. Při nehodě vznikla škoda 400 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková.

Podle informací Kladenského deníku jelo vozidlo Kia směrem od Tuřan a zřejmě se dostalo do protisměru Citroënu. Auta se srazila čelně. Vzhledem k věku řidiče auta Kia se objevily spekulace, zda muž neměl při jízdě například zdravotní problémy.

"Budeme žádat o znalecké posudky z oblasti dopravy a čekáme na vyjádření lékařů, ke zdravotnímu stavu zemřelých řidičů. Také budeme zjišťovat, zda nebyli pod vlivem alkoholu, či jiných návykových látek. Samozřejmě vyslechneme svědky nehody," doplnila mluvčí Nováková.

O síle čelního nárazu svědčí také fakt, že obě vozidla byla odmrštěna do pole. Jak vypověděl jeden ze svědků, po střetu letěla auta vzduchem.

Náraz slyšeli i lidé ve starém vojenském sídlišti, které je o dmísta vzdáleno vzdušnou čarou cca 400 metrů.

Jak řekla mluvčí záchranné služby Tereza Janečková, na místo byly vyslány vrtulníky z Prahy a Ústí nad Labem. "Jednoho z mladíků, kteří byli převezeni do nemocnic, museli záchranáři delší dobu oživovat," doplnila mluvčí Janečková. Mladík bohužel na následky četných zranění v neděli zemřel.