Jedenaosmdesátiletý řidič Renaultu Clio nedal podle policie sanitě přednost a ta skončila po nárazu v lesním porostu. Výsledkem jsou tři zranění lidé. Jak potvrdila mluvčí záchranky Petra Effenbergerová, jejich zranění jsou středně těžká. Při nárazu byl třiatřicetiletý řidič sanity zraněný na hlavě a zdravotní sestra utrpěla zhmoždění páteře. Sanita nepřevážela pacienta, ale spěchala k případu.

Objekt někdejší pekárny ve Slaném v Pražské ulici, kde žije romská komunita v neutěšených hygienických podmínkách. Právě tam se vyskytla žloutenka typu A.
Počínající epidemie žloutenky vážně ohrožuje Slaňáky

Senior v renaultu, který kolizi zavinil, vyvázl jen s lehkým zraněním. Podle mluvčí policie Michaely Novákové byly provedené dechové zkoušky na alkohol u obou řidičů negativní. Škoda na vozidlech je odhadnuta na půl milionu korun.

Ilustrační foto.
Záznamy z jednání? Města se jim brání

Nehody sanitek přitom nejsou vůbec ojedinělé. Kladenský deník napočítal jen na území Kladna za posledních osm let čtyři střety se sanitami.

Na stejném místě jako v pátek se nehoda stala v březnu roku 2009. Sanita vezoucí pacientku se po srážce se třemi auty převrátila na bok. Zranění byla tehdy jen lehká. Škoda tři čtvrtě milionu korun.

Další srážka sanity s osobákem se stala vloni v dubnu rovněž v Kročehlavech. Zranění zad utrpěla řidička osobáku, kterou vyprostili z vraku hasiči.

Poslední loňský střet sanity a vozidla Audi se stal v Kladně v Americké ulici v červenci. Nikdo nebyl zraněn a škody byly vyčísleny na 110 tisíc korun.

Čtvrteční nehoda sanity s vozidlem Audi v Kladně v Americké ulici
FOTO: V Kladně v Americké ulici havarovala sanita