Ke střetu dodávky a sanitky jihočeské záchranné služby, který si vyžádal čtyři zranění, došlo na křižovatce silnic I/4 a III/11812; u odboček na Buk a Jerusalem. Nejvážnější úraz utrpěl pacient převážený do Prahy k transplantaci; toho do Prahy (avšak k jinému zákroku, než bylo původně plánováno) transportoval vrtulník. Lehce zraněni byli i oba záchranáři ze sanitního vozu a řidič dodávky. I oni putovali do nemocnice.

Dopravní nehoda sanity na hlavním silničním tahu I/4 poblíž křižovatky s odbočkami na Buk a Jerusalem.
Sanitku vezoucí pacienta k transplantaci trefila dodávka. Přiletěl vrtulník

„Podle prvotního šetření se vozidlo zdravotnické záchranné služby, jedoucí se zapnutým výstražným modrým světlem a zvukovým znamením, střetlo s bílým dodávkovým vozidlem Mercedes. Obě vozidla po nárazu skončila v příkopu vlevo mimo komunikaci,“ přiblížil Chalupa okolnosti nehody. Krátce po ní policistka Markéta Johnová Deníku řekla, že dodávka zřejmě sanitce nedala přednost při odbočování vlevo. Podle Chalupových slov však všechny okolnosti události stále zůstávají předmětem prověřování dopravních policistů.

Ti se nyní obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc. Hledají případné svědky této dopravní nehody, kteří by jim mohli poskytnout jakékoliv informace k samotnému průběhu nehody a pomohli tak objasnit nejasné okolnosti této kolize,“ uvedl Chalupa.

„Rovněž by přivítali, pokud by jim řidiči, kteří tímto místem v inkriminovanou dobu projížděli, poskytli záznamy z kamerových záznamových zařízení instalovaných ve vozidlech,“ doplnil. Svědci se mohou přihlásit na telefonních číslech 974 879 251, 974 879 503 nebo prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158.