V klubu Aerobic Dancers Kladno je příprava na tento důležitý závod v plném proudu. Pilně se připravují závodnice od dětské přes juniorskou až po seniorskou kategorii.

A o tom, že v Dancers rozhodně nezahálí, a že svou přípravu na měření sil s těmi nejlepšími v republice berou zcela vážně, svědčí zpráva, že se jeden z týmů vypravil na „otevřené“ závody do Švýcarska Swiss Open 2019.

„Byla to pro nás nová zkušenost, holky si poprvé vyzkoušely zahraniční závody, proto máme obrovskou radost ze zlaté medaile,“ popisovala úspěšný výjezd juniorské skupiny závodnic ve fitness grande (6 až 7 členů v týmu na ploše) již legendární trenérka kladenských aerobiček Lenka Procházková.

„Závod pro nás byl skvělou přípravou na nadcházející nominační závody, které nás teď čekají. Společně jsme si celé závody i výlety ve Švýcarsku užily a jsme na holky moc pyšné.“

Juniorský tým ve složení Natálie Keresztesová, Anna Filipová, Eliška Stolárová, Michaela Štulíková, Sára Zátková, Nikola Tenkrátová, Marie Řezáčová a Karolína Mráčková doprovázely do Švýcarska i jejich trenérky Natálie Šubinová a Barbora Kindlová.

„Děvčata závodí v této věkové kategorii prvním rokem a nové je pro ně i to, že závodí v nejvyšší výkonnostní třídě v republice. Na letošních závodech v Praze na Petřinách se jim podařilo získat bronz,“ doplnila Lenka Procházková informace o týmu, který má velký vzor ve svých starších kolegyních, několikanásobných mistryních světa.

Na závody do Brna se ovšem chystají všechny kladenské kluby věnující se aerobiku. Na výborné výkony a strhující souboje na závodní ploše se tak nezbývá než se těšit. Všem přejeme hodně štěstí.

Jitka ŠVIHÁLKOVÁ