„Takhle se nechová mužstvo s nejvyššími ambicemi. A jestli náš styl někteří hráči nemohou dostat pod kůži, ať jdou raději pryč," hromoval Drahomír Kadlec po utkání, které mělo zkraje docela jasný průběh. Alpiq v první třetině dominoval, pohodově pronikla prostupnou obranou hostů, ale dal jediný gól a ještě šťastný – navrátilec Rejthar trefil v přesilovce sedací ústrojí jednoho z moravských obránců.

Ve druhé části se hra nezměnila. Domácí hráli i bez Dědiče, Kudely či Ogurčáka dobře a parádním víkem Schnaubelta opět v přesilovce zvýšili. Jenže se uklidnili až příliš a během jediné minuty bylo vše na hlavu postaveno. Hosté Skybou nejprve potrestali signalizovaný faul Štěpáníka, po němž Kladeňáci nepochopitelně přestali hrát. A vzápětí Skyba ukázal, jak se má hrát důrazně do branky.

Zápas pak chytil neskutečnou šťávu, hosté najednou hráli skvěle a prakticky do jeho konce byli nebezpečnější. V závěru se mocně snažili i borci Alpiqu, ale uražená štěstěna se jim už jen vysmívala.

A nájezdy? Nastartovaná mašina Sudoměřic se s Jirotkou nepárala, proměnili všichni tři střelci. Hezký nájezd Schnaubelta byl jen děravou náplastí na kladenský vztek.

„Hráčům v kabině jsem řekl, že chci, aby hráli poctivý hokejbal. Umí ho, ale na podzim ne poprvé ukázali i opak, i když jindy jsme třeba vyhráli. Sudoměřice jsme měli dorazit dalšími góly, místo toho přestaneme hrát," mračil se dál Drahomír Kadlec.

„Prostě jsme dostali přes hubu a na takovéto úrovni prostě profesorsky hrát nejde. Musí to být poctivá, jednoduchá práce a tahat musí všichni, ne jen pár lidí," dodal naštvaný trenér Kladna.

Alpiq Kladno – SK Sudoměřice 2:3 ss

Branky a nahrávky: 6. Rejthar (Barnošák), 23. Schnaubelt (Fenyk) – 25. Skyba (Fraňo, Toth M.), 26. Skyba (Toth M.), rozh. náj. Liška. Třetiny: 1:0, 1:2, 0:0.

Kladno: Jirotka (Hájek) – Rejthar, Pliml, Hnízdil, Šícha, Fenyk, Soukup - Štěpáník, Barnošák, Pražák, Šrámek, Kohout, Špaček, Schnaubelt, Procházka, Novák.