Alpiq navíc odjel na hřiště, kde v sezoně vyhrály jen dva celky (a jeden až na nájezdy) oslaben o opory Příhodu, Nedvěda a brankáře Jirotku, jehož výborně zaskočil Hájek.

Kladno mělo zápas pod kontrolou, neustále tlačilo a soupeře přestřílelo 43:14. Ale s góly bylo trochu na štíru, duel rozhodli teprve v úvodu třetího dějství slepenými trefami mladíci Markytán se Špačkem.

Ti zlomili vyrovnaný stav 2:2.

Mladí dali tentokrát všechny branky. V úvodu se trefil Šrámek a ve druhém dějství Jelínek, jenž pravidelně hraje extraligu teprve od úvodu jara a byl to proměn první extraligový gól. „A ještě v takovém těžkém zápase. Mladí si vůbec vedli dobře, ale stejně jako celý tým jsme i je musel po druhé třetině v kabině trochu probrat. Přizpůsobili jsme se hře Jihlavy a nehráli hokejbal," trochu se mračil kouč Kladna Drahomír Kadlec.

Jeho tým ve druhém dějství dvakrát přišel o náskok po neubráněných oslabeních a skóroval pouze zmíněným Jelínkem.
Ve třetí části ale dominoval a brankář Hájek, který v první třetině zneškodnil trestné střílení veteránovi Smutnému, už gól nepustil. „Jeli jsme pro tři body a po dobrém výkonu plném střelby a pohybu je máme. Teď se těšíme na těžký víkend a duely na hřišti první Vlašimi a doma s rozjetou Plzní," dodal Drahomír Kadlec.

Jihlava – Kladno 2:4 (0:1, 2:1, 0:2). Branky: 17. Jobák (Danko), 24. Danko (Smutný, Jobák) – 2. Šrámek (Kudela), 20. Jelínek (Markytán), 34. Markytán (Kohout, Jelínek), 35. Špaček (Pospíšil).

Kladno: Hájek – Soukup, Pospíšil, Kudela, Dědič, Šícha, Jelínek – Štěpáník, Hnízdil, Špaček – Šrámek, Nosek, Pražák – Markytán, Kohout, Schnaubelt.