V mužské i ženské kategorii bude soupeřit osm týmů, přičemž jeden z nich nepostoupí do finálového klání, v němž sedmičku doplní tři vítězové národních lig. Nejlepších osm se pak v elitní soutěži udrží i pro příští rok.

Kladenský AC Tepo bude mít opět zastoupení v obou kategoriích. Předseda klubu Jiří Klesnil přiznal, že před začátkem sezony není v klidu.

„Jako vždycky jsem nervózní. Určitě víc než závodníci, protože za výsledky jsem zodpovědný já," usmíval se Klesnil, který je zároveň vedoucím družstva mužů. Stejně jako loni bude stavět na odchovancích klubu.

Dva slovenské borce si však na hostování vzal, a to už tradičně běžce Pelikána (800, 1500 m) z bratislavské Slavie a z Košic výškaře Beera, který má zajímavý osobák 226 cm.

Na druhou stranu budou chybět oštěpař Mihál a tyčkař Jánský.

Klesnil se obává nováčka z Olomouce, která hodně investoval do hostujících závodníků, tudíž bude v boji o sedmičku silným protivníkem.

„Trošku obavy z toho mám," přiznal s tím, že je nesmírně zvědavý, jak si povede šestnáctiletý kladenský sprinter Matěj Krsek, který je velkým příslibem do budoucnosti.

Vedoucí týmu žen Jan Šátek je větší optimista. Byť mu bude scházet mistryně republiky ve výšce Oldřiška Marešová, věří, že jeho svěřenkyně skončí na pátém, šestém místě.

„Jinak jsme kompletní a v dobré formě. Nebojím se," řekl a kvitoval přestup bývalé oštěpařské reprezentantky Jarmily Jurkovičová-Klimešové.

Oporou by měla být také diskařka Eliška Staňková.

V kádru má šest závodnic, jež nejsou odchovankyněmi klubu. Opět jsou mezi nimi dcery našeho bývalého desetibojaře Tomáše Dvořáka a také dvě Slovenky, účastnice ME. Čtvrtku překážek půjde Holleyová a Štuková nastoupí na půlku nebo čtvrtku.

Extraliga čítá dvacet disciplín, přičemž každý tým může nominovat maximálně čtyřiadvacet atletů. Každý z nich smí jít pouze dvě individuální disciplíny.