O nejcennější kovy se postaraly čtvrtkařské štafety dorostenek a juniorů ve složení A. Quadrátová, R. Bennett, A. Havlová, T. Lamačová (3:59.32) a M. Kašpar, D. Lehar, Z. Sobotka, M. Krsek (3:18.92).

Juniorský národní rekordman na trati 400 metrů Matěj Krsek navíc získal další dvě zlaté medaile v bězích na 100 a 200 metrů. Na nejkratší sprinterské trati překonal rekord mistrovství časem 10,43 sekundy.

Stříbrné medaile si z Olomouce odvezla výškařka Kristýna Dvořáková, která si vytvořila osobní rekord 174 cm, a David Zuska, jenž dosáhl nejlepšího letošního výkonu ve skoku o tyči 4.63 metru. Druhý skončil druhý jen vzhledem k většímu počtu pokusů. Sbírku stříbra završila dorostenka Klára Hlaváčová v chůzi na 5000 metrů (27:08.31).

Další finálová umístění získali pátý Kryštof Alexa v chůzi. Stejně se umístil Daniel Lehar v běhu na 200 metrů. Ve finále startovali i všichni dorostenci v kladivu. Šimon Mareš skončil pátý, Kryštof Hrazdira šestý a Jan Kozár osmý.

Mezi dorostenkami se do finále na 300 metrů překážek probojovala Róza Bennett, která ve finále skončila sedmá. Tereza Roubíková skončila na nejdelší překážkové trati osmá. Obě si vytvořily osobní rekordy. Mezi dorostenci se na šestém místě v hodu diskem umístil Štěpán Sýkora. V trojskoku si vedli dobře Aneta Jonášová, sedmá mezi dorostenkami, a překonáním hranice třinácti metrů i David Herák, osmý mezi juniory.

Nadcházející dva víkendy čeká dorost a juniory mezistátní utkání, kam byli nominováni Matěj Krsek, Daniel Lehar, David Zuska a Klára Hlaváčová.

JITKA ŠVIHÁLKOVÁ