Před šampionátem si propočítal podle výkonů jednoltivých závodníků možné výsledky a v porovnání se skutečností Kladenští dopadli lépe než byly teoretické předpoklady. „Všichni příkladně zabojovali, i když klimatické podmínky nepřály velkým výkonům," připomněl chladné počasí s nárazovým větem. Například sprinetři na 200 m se museli rvát s protivětrem o síle téměř čtyř metrů za sekundu.

Klesnil kvitoval podíl mladého sprintera Bakalára (20 bodů), stejný přísun zaznamenali tyčkaři a jen o málo nižší kladiváři (15). Dobré body dodal také jediný neodchovanec klubu, půlkař Pelíkán. Ocenil také druhé místo diskaře Voňavky, jenž vinou zranění od března nezávodil a měl minimální čas na přípravu.

Velkou radost měl také ze šestého místa patnáctiletého sprintera Krska na dvoustovce. „Na padesáti metrech to dával i Maslákovi," usmíval se šéf Tepa.

Kladno vyhrálo dvě disciplíny a v obou případech to dokázaly reprezentantky. Ve výšce byla první účastnice nedávného MS v Pekingu Marešová a v disku Staňková, jež byla navíc druhá v kouli a tím dodala do pokladnice nejvíc bodů - dvacet.

„V kouli jsem druhé místo nečekala. Už je však konec sezony a nikomu se asi moc nedaří," trošku omlouvala soupeřky a prozradila, že všichni pořádně promrzli, což také výkony ovlivnilo. „Už to nebylo takové jako v plné formě. Šlo ale hlavně o body, ne o výkony," dodala.

Jejím letošním cílem byl zmíněný Peking, jenž ji unikl o několik hodin. Stejně jako Marešová mohla na šampionát odcestovat dodatečně, jako dobraná dvaatřícátá účastnice závodu. Bylo to však až na posední chvíli. „Výprava už odjela, takže to tady neměl kdo řešit. Asi to tak mělo být," konstatovala.

Šestou příčku brala všemi deseti. „Družstva před námi mají ve svých řadách profíky, takže šesté místo je výborné. Hlavně, že jsme nesestoupily," pochvalovala si a jako diskařka ocenila výkon kolegy Voňavky.

„Na to, že nemohl skoro házet to bylo dobré. Doufám, že se uzdraví a příští rok budeme bojovat oba," přála si před posledními dvěma závody sezony v Jičíně a Domažlicích. Na Chodsku to bývá tradiční loučení vrhačů se sezonou.

Kladeňáci obsadili v Praze na Julisce třináct medailových pozic. Vedle dvou prvních to bylo šest druhých a pět třetích.

Na bedně byli
1. Marešová – výška (178 cm), Staňková – disk (54,09 m).
2. Posekaný - tyčka (500 cm), Staňková - koule (13,40), Voňavka - disk (55,43 m), Bakalár - 100 m (10,81), štafeta Bakalár, Jánský, Frolík, Feigel- 4x100 m (42.28), štafeta Dvořáková K., Kratochvílová, Holleyová, Štuková - 4x400m (3:56.82).
3. Pöschlová - tyčka (390 cm), Dvořáková B. - dálka (614 cm), Fiala - kladivo (61,22 m), Bakalár - 200 m (21,79), Pelikán – 800 m (1:51, 53).