Metr a devadesát centimetrů vysoký košíkář hraje na pozici nižšího křídla a zaskočit může i na pozici rozehrávače. Pro Kendalla to bude v Nymburce premiéra v profesionálním basketbalu, když v pěti letech předtím prošel třemi universitami.

Kendall dal o sobě vědět už na střední škole, kterou absolvoval v kalifornském městě Antioch. Ve své poslední sezoně na střední si zapisoval průměrně 27,5 bodů na zápas, k tomu 5,4 doskoků, 6,7 asistencí a 2,4 zisků na zápas.

Nováčkovskou sezonu na universitě strávil v Las Vegas s průměrem necelé čtyři body na zápas a po dvou zápasech na podzim 2014 se rozhodl pro změnu školy. Podle pravidel NCAA nemohl v sezoně 2014/2015 nastoupit za jiný klub a zůstaly mu pouze dva odehrané zápasy v Las Vegas.

PROFESIONÁL. Filip Novotný podepsal svoji první smlouvu. Stal se hráčem nymburského mistrovského mužstva.
Novotný se stal profíkem. Upsal se českému mistrovi

Další dvě sezony strávil Smith v California State University, Northridge, kde byl jeho výkonnostní příspěvek výraznější. V prvním roce to bylo patnáct bodů na zápas, ve druhém skoro sedmnáct, k tomu tři resp. čtyři doskoky na zápas a ve druhém roce i pět asistencí na utkání.

V minulé sezoně Smith odehrál 33 zápasů za universitu Oklahoma State, kde ve vysoké konkurenci průměrně zapisoval 12,8 bodů, 3,2 doskoků a 2,8 asistencí na utkání. V polovině zápasů byl na konci střeleckým lídrem svého týmu a osmkrát skončil jako nejlepší nahrávač v zápase. Roční průměr v úspěšnosti střelby za tři body přes 41 procent ho zařadil na dvacáté místo v pořadí všech dob oklahomské university.

„Hledali jsme hráče, který by byl vhodným doplněním ke všem našim hráčům na obranné polovině a myslím, že Kendall je tím správným typem. Má jak výborné basketbalové dovednosti, tak je vhodnou osobností, aby se stal platným členem našeho týmu. Kendall je poslední kousek naší skládačky a zanedlouho začne tvrdá práce, abychom společně naplnili ambice a cíle našeho klubu. Už se nemohu dočkat setkání s našimi fanoušky v hale,“ doplnil na adresu nového hráče i úvodu sezony hlavní trenér Nymburka Oren Amiel. (tl)

PŘESTUP. Martin Kolář (v bílém) vyměnil nymburský dres za královéhradecký. Tam bude nastupovat v nejvyšší soutěži.
Kolář se stěhuje. Nymburk vymění za Hradec