V cíli na vrchu nad Tuchlovicemi byl první Ondřej Čadek z AC Ústí nad Labem, který vyfoukl rok starý traťový rekord triatlonovému reprezentantovi Tomáši Řekovi z klubu Běžci Slaný. Jeho výkon vylepšil o 27 vteřin na 18:38 min.

"Loni jsem s ním prohrál, takže pro mne byl motivací rekord. Chtěl jsem to dát po devatenáct a povedlo se mi to i s nějakou rezervou," usmíval se šestadvacetiletý běžec a přiznal, že závod byl hodně náročný.

Slovan Velvary (v modrobílém) senzačně vyřadil v poháru České Budějovice. Antonín Holub slaví vítězný gól.
Holub to na Budějovice umí. Jeho gól zajistil Velvarům historický triumf

Na jeho startu tentokrát scházel jeho zmíněný protivník, který se v pondělí ženil. "Gratuluji Tomášovi na dálku, krátce po veselce bych také nešel," uvedl Ondřej a dodal, že prostor na zlepšení ještě je. "Šel jsem to sice na krev, ale myslím, že pod osmnáct by to mohlo jít. Na to jsem však dnes určitě neměl," prohlásil.

Také v kategorii žen padl traťák. Vlaďce Hrstkové z pražského Kerteamu ho sebrala Jana Zímová z Maratón klubu Kladno. Třiatřicetiletá závodnice z Hořešovic byla rychlejší o pět vteřin.

Každý řidič, jehož dechová zkouška byla negativní, obdržel drobné dárky.
Vzorní řidiči obdrželi od policistů nealko pivo

Čas 22:56 min. si ve velkém horku doslova protrpěla. "Vedra opravdu nemám ráda. Špatně je snáším," přiznala s tím, že na veškeré útrapy dalo zapomenout první místo v cíli. Před rokem byla na vrcholu Haldy druhá. "Letos jsem měla delší čas na přípravu a bylo to znát," pochvalovala si.