Až na jednu výjimku hráli Orli na západě Čech v kompletním složení, tedy i s letními posilami. Kouč Milan Fortuník přiznal, že s výkony družstva nebyl příliš spokojený.

"Nehráli jsme moc dobře, ale byl to závěr posledního týdne, ve kterém jsme dělali hrubou kondiční přípravu. Proto herní prvky nebyly na potřebné úrovni," uvedl s tím, že během turnaje měli snahu, aby byli všichni hráči stejně vytížení.

"Jediné, co bylo složité, že jsme měli pouze dva blokaře, protože Kyjanica je po dvou operacích," dodal kladenský kormidelník a upřesnil, že zdravotní stav slovenského blokaře se rychle zlepšuje a v závěru měsíce by mohl zkusit útočit.

Hokejová příprava, Kladno - Liberec. Poprvé na zrekonstruovaném zimním stadionu v Kladně. Nová posila Jakub Klepiš
Na přesilovce před bránou? To jsem v životě nehrál, směje se Klepiš

Orly čeká v úterý přípravný duel v Příbrami a v pátek další dvoudenní turnaj v Benátkách nad Jizerou. Na palubovce nováčka nejvyšší soutěže jim budou v Memoriálu Jaroslava Krále soupeři domácí, Liberec a Ústí nad Labem, s kterým domácím zápasem zahájí 24. září extraligovou sezonu.

Generálku absolvují rovněž na své palubovce. Bude to 21. září od 18.00 hodin v odvetě proti Příbrami. Zápas bude mít slavnostnější ráz, protože mimo všech hráčů budou představeny i nové dresy.

Autogramiáda Rytířů Kladno na Sletišti byla divácky hodně atraktivní, lidí přišlo skutečně hodně. .
Foto, video: O autogramiádu Rytířů byl na Sletišti mohutný zájem. Dorazil i Jágr