Tým Českých Budějovic si odvezl porážku 1:3, přičemž dva sety nabídly předlouhé bitvy se šťastným koncem pro domácí celek. Utkání uzavřel esem nahrávač - Američan Matt West.

"Byl to jeho nejlepší zápas, co jsem ho viděl hrát," prohlásil nejvíce bodující hráč Kladna smečař Petr Šulista s tím, že jeho pohledu to byl i nejlepší výkon týmu v sezoně. "Konečně jsme našli správnou rychlost a sešli jsme se na hřišti s nahrávačem. Cítil jsem, že jsme byli jeden muž," uvedl.

Domácí v úvodním setu zkazili deset podání oproti třem soupeřovým. Přesto ji vyhráli.

"S takovým týmem musíte servis solit na maximum, protože má výborné přihrávače," podotkla letní posila Kladna.

Druhou sadu Kladenští neuvěřitelně projeli. Vedli 20:15, aby zbytek setu prohráli 1:10! "Neunesli jsme to v hlavách, už jsme se viděli v třetím setu," mínil Šulista.

Kladno - Jihlava, zápas číslo 6. Lukáš Cikánek
Cikánkovi cestování nevadí a nuly už neřeší

Ten Kladenští dotáhli do další těsné výhry, přičemž setbol proměnili dlouhým servisem budějovického Filipa Křesťana.

Poslední dějství nabídlo rekordních dvaašedesát bodů, přičemž domácí využili až šestý mečbol!

"Takové koncovky mě baví. To je nejlepší, co může na volejbalu být," prohlásil Šulista, který  má za sebou také angažmá v Budějovicích. "Od té doby, co jsem odešel, tak jsem je doma vždycky porazil," usmíval se.

Ester Ledecká.
Třináctá. Ledeckou v Lake Louis přibrzdil jen sníh

Kouč poražených René Dvořák měl dojem, že Kladeňáci hnaní publikem chtěli víc. "Byli jsme zaraženější než domácí, kteří v koncovkách do toho šli naplno. To asi rozhodlo," mínil.

Už zmíněný Filip Křesťan nebude na utkání vzpomínat v dobrém. Nejen proto, že prohráli. Někteří fanoušci dávali pískotem najevo, že mu neodpustili přestup na jih Čech. Z idolu se stal rázem nepřítel.

Johann Lorraine
Rytíři potvrdili odchod Lorraina

"Chtěl bych je pochválit. Líbilo se mi, jak ocenili výkon našeho univerzála, který jim tady vymlátil dvě medaile, a oni ho pak přišli vypískat. Za to bych jim zatleskal," uvedl kapitán hostů Radek Mach.

Lídr Kladna Adam Zajíček nechtěl diváky omlouvat. "Také mě to mrzí. Filip si to nezasloužil," prohlásil.

Kladno – Č. Budějovice 3:1.
Sety: 29, -21, 23, 30. Čas: 133 minut. Diváci: 800.
Kladno: West (6), Zajíček (14), Hýský (19), Šulista (21), Gromadowski (17), Sobotka 9, libero Moník. Střídal Lenc.

Prohlédněte si atmosféru závěru utkání. Nabitá hala si užila celkem 6 mečbolů, s posledním míčem zasypaly plochu stovky plyšáků, které udělají radost potřebným dětem nejen v Korálku

Zdroj: Youtube