Z téměř dvoumiliardového rozpočtu (přesně 1 miliarda, 815 milionů a 111 tisíc korun) zamíří do sportovní sféry zhruba 100 milionů korun, což není zdaleka zanedbatelná částka. I proto Černého úvodní slovo o velkorysosti konšelů k fyzické aktivitě.

„Já jsem s rozpočtem spokojen. Je v prakticky stejné výši jako loni s mírnými odchylkami. Sportovní komise sice dostane k dispozici o polovinu méně než loni, tedy jeden milion korun, ale zase jsme vytvořili dva nové granty pro menší fotbalové kluby a pro úpolové a bojové sporty. A ty jsou oba po půl milionu," říká Otakar Černý.

Jako bývalý extraligový hráč a později manažer hokejového klubu má pochopitelně blízko ke sportu nejštědřeji podporovanému, lednímu hokeji. Město je spoluvlastníkem klubu a také letos ho podpoří vysokou částkou 30 milionů korun (na mládež, dospělé a hlavně provoz stadionu). Navíc dalších 30 milionů je vyčleněno na rekonstrukci ČEZ arény, jak se nyní zimák jmenuje. „Oproti loňsku je to o pět milionů méně, ale to bylo jasné dopředu, protože loni jsme touhle částkou doplatili náš třicetiprocentní podíl v klubu," vysvětluje Černý.

Celé povídání s Otakarem Černým ml. včetně nejzajímavějších čísel z navrhovaného rozpočtu si přečtěte v sobotním vydání tištěného Kladenského deníku (1.2.).