Český tým má letos skvělou bilanci. Z dosavadních devíti zápasů šestkrát vyhrál a jen jednou prohrál. Navíc to byla porážka s akademickou reprezentací naší země. A Rusku mají Češi z loňska co vracet. Dvakrát s ním prohráli.

„Na závěr roku nás čeká nejtěžší prověrka. Rusové patří ve všech věkových kategoriích k nejlepším týmům světa a pro kluky je tenhle dvojzápas za odměnu,“ prozradil před zápasem v Kladně a Plzni trenér Marek Kopecký. „Utkání bude hrozně těžké, ale klukům věřím a budeme chtít v obou zápasech uspět a předvádět pohledný futsal. Uvidíme, co nám Rusové dovolí,“ doplnil.

Fanoušci se mají na co těšit. Uvidí kvalitní evropský futsal. „Chtěl bych všechny fanoušky futsalu pozvat do Kladna a Plzně, kde se s ruským týmem utkáme. Kluci budou potřebovat vaši podporu. Závěrem bych chtěl všem za tým U21 popřát krásné Vánoce a šťastný nový rok,“ uzavřel Marek Kopecký.

Na Kladně už dlouho nebyla reprezentační akce, a to byl jeden z důvodů, proč FK na svazovou nabídku kývl. "Hlavně ale tím chceme poděkovat našim fanouškům za podporu. Přáli jsme si, aby viděli naše nejlepší mladé hráče z kádrů prvoligových družstev  a doufáme, že zápas přispěje k propagaci futsalu," řekl trenér Kladna Jiří Veselý, jenž se převtělí do role hlavního pořadatele.

"Očekávám, že diváci uvidí pro tuto věkovou kategorii typickou dynamickou a důraznou hru, ve které by neměly scházet emoce," doplnil a prozradil, že na utkání bude vstup zdarma. 

Na dodržování pravidel budou dohlížet rozhodčí z Polska.

Ladislav Zikmund - ilustrační foto
Nemůžeme hrát jen patnáct minut, zlobil se po šlágru s Jihlavou Zikmund
Volejbalisté Jihostroje smetli z kurtu Kladno.
Orli na lídra ani podruhé nestačili