Severočeši se netajili nejvyššími ambicemi a přáním postoupit mezi elitu. Na Kladně sice zvítězili 4:3, že by však byli lepším celkem, se tvrdit nedá.

„Čekali jsme od nich víc. Jejich výkon neodpovídal tomu, co si vytýčili. Možná to bylo to tím, že přijeli chvíli před utkáním. Liga se ale teprve rozbíhá a uvidíme, co bude dál," uvedl brankář Kladna Tomáš Cmíral.
Jeho tým v utkání vedl už 3:1. „Hlavní problém byl v tom, že jsme v první třetině vstřelili tři góly a pak už nic. S tím se žádný zápas nedá vyhrát. Ke konci první třetiny jsme ale měli dost šancí náskok zvýšit," konstatoval.

Podle strážce kladenské svatyně se zápas lámal za stavu 3:2, kdy inkasoval poměrně laciný gól na bližší tyč. „To nás asi stálo celý zápas. Vyrovnávací branka soupeře namotivovala k tomu dát ještě jednu, a nás myslím poměrně dost srazila dolů. Vinu na gólu cítím velkou, takové bych neměl dostávat," přiznal Cmíral a přiznal, že také oni mají velké cíle.

„Máme na to, abychom postoupili. Liga ale bude v horní polovině tabulky vyrovnaná. Bude to otevřené pro všechny, kdo hrál loni play-off," tvrdil šestadvacetiletý brankář.

V sestavě Kladna se objevila legenda klubu Tomáš Leipner. „Má spoustu zkušeností z extraligy i první ligy, které může předávat mladým klukům, na nichž se to trenéři snaží stavět. Vnímám to jako přínos pro tým," těšilo Cmírala, jenž kvitoval také návrat Chvojky z Liberce či Richtra z Chodova.

Druhý jmenovaný nastoupil s kapitánskou páskou. „Jeho celkový přístup je ukázkový. Navíc se v Chodově naučil novým věcem. Dalo by se říct, že bude tahounem mužstva," mínil 202 cm vysoký a 111 kg vážící gólman.

Kladno mělo hrát o víkendu v Ústí nad Labem, jež ale opravuje halu, takže zápas byl odložený. Příští sobotu tak přivítá Pelhřimov a do zápasu by už mohli nastoupit zkušení borci Linhart a Prošek, kteří proti Lípě nehráli. Déle si bude muset počkat doléčující se Šikola, jenž se vrátil z Králova Dvora.

Jak prozradil Cmíral, žádné volno víkendové volno nemají. „Budeme mít na Kladně soustředění, kde bychom měli zdokonalovat vylepšení herní činností," přiblížil.