Neděle byla symbolicky dnem zápasového odpočinku. Mraky a déšť si však narozdíl od nás volno nevybíraly, a tak nás donutily posunout začátek dopoledního tréninku až na jedenáctou hodinu.

Pořád za mírného deště absolvovali hráči krátký výběh, rozcvičku a ukázali své fotbalové umění, které korunovala soutěž v kopání penalt „slabší" nohou. Domorodci na balkonech okolních bytů museli mít z našeho představení poměrně zážitek. Poslední čtyři kopáči za trest sborově zpívali písničku, a vybrali si tématicky Prší, prší. Detailnější průběh tréninku si můžete přečíst ZDE z pohledu Jakuba Vaise, který ho zkusil na vlastní kůži.

Po obědě se převážná část týmu vydala sledovat utkání domácího Švýcarska s Kanadou. Atmosféra mistrovství obejme jeho účastníky a návštěvníky už před Bossard Arenou, kde žije bohatý doprovodný program pro dospělé i děti. Jako správní diváci jsme do sebe naházeli bratwurst mit pommes frites a čekali jsme, jak bude nadcházející duel naší skupiny vypadat.

Švýcary zaškrtila vlastní nervozita a chyby, vinou kterých prohrávali s Kanaďany po chvíli už 0:3, dobrá nálada v hale ale přetrvala až do konečného stavu 2:7. Od druhé části už ale Švýcaři ukazovali, že s nimi bude vždycky dost práce, která v pondělí čeká i nás.

A pak už následoval jen volný program, ve kterém trenér Kadlec nesplnil svou úlohu favorizovaného hráče kladenské hry Lóra, vedoucí týmu společně s asistentem trenéra zjistili, za jak krátkou dobu se stihnou vrátit z hotelu do restaurace a zpět pro zapomenutou večeři nemocného Honzy Střechy. A nejvíc napilno ze všech měl masér Michal Válek, kterému se na stole střídalo jedno roztoužené mužské tělo za druhým.

Adam KARNET