Základní část letošního Dobrušského poháru se odehraje tuto sobotu, finálová část bude na programu o den později. Všechny duely se uskuteční ve sportovním areálu pořadatelského týmu FC Santus Dobruška, který nabízí sedm kvalitních travnatých hřišť i zázemí k ubytování. Samozřejmostí je možnost bohatého občerstvení přímo v areálu, hned vedle místa konání turnaje je letní koupaliště či krytý plavecký bazén, ve večerních hodinách budou v areálu probíhat kulturní akce.

Všichni zástupci slánského futsalu se představí v sobotních dopoledních základních skupinách, ze kterých by se měli dostat do nedělních bojů. Do těch postupují první dva týmy a  tři nejlepší celky ze třetích míst.

Z našich družstev se ve skupině E představí Futsal Slaný, jehož základ tvoří borci divizního 1. DFK. Ti budou mít za soupeře velice silné Hokejky Trutnov a White Brother Hradec Králové, finalistu z roku 2010. Menšími rivaly by pak měly být AC Dobruška a Tunder boys Liberec.

Ve skupině F se představí West Ham Slaný, složený především z hráčů Fobozu. Favoritem skupiny by mělo být hradecké Flamengo, dalšími účastníky jsou Fans Dobruška, AC Derby Ostrava a BAK Team Ledce.

V poslední dopolední skupině G se představí borci divizního MCE Slaný, ti by měli mít vážnějšího soupeře v exdivizním týmu Závodní Česká Ves. Ostatní účastníci skupiny – AP Jaroměř, Living Legends Dobruška a Drink Ostrava by měli být překonatelní.

V rámci letošního Dobrušského poháru je pořádán i první ročník turnaje ženských týmů, kterého se účastní šest celků.

                                                Pavel NEPIL