Domácí ještě řeší obsazení bloku, kam na poslední chvíli získali Slováka Richarda Seiferta. Zatím s ním podepsali smlouvu na dva měsíce.

„Když budeme spokojeni, tak ji třeba prodloužíme," řekl asistent trenéra Petr Klár, který jel pro člena širšího kádru reprezentace našich východních sousedů ve středu ráno na letiště.

Devětadvacetiletý volejbalista přiletěl z Izraele, kde mu neplnili podmínky smlouvy, takže ji rozvázal a stal se volným hráčem. Fajfert je zkušený borec a s impozantní výškou 213 cm bude patřit mezi nejvyšší hráče exraligy.

Dlouho hrál ve Švýcarsku, byl také v Lotyšsku a rok ve zmíněném Izraeli. „Co jsme o něm sehnali informace, tak byly pozitivní. Doufáme, že se svými parametry pro nás bude přínosem," přál si Klár.

Kladno zkoušelo v poslední přípravě na bloku brněnského Mlčucha, jenž ale dal přednost Zlínu, zatímco jiný blokař Fokt se vrátí z pracovního pobytu v Austrálii až ve druhém kole extraligy.

Kladenští se za týden utkají v prvním kole s Kralovarskem a hned v sobotu jedou na palubovku svého nejbližšího soupeře. „Očekáváme, že naše družstvo ukáže ve čtvrtečním utkání svoji tvář, i když tam pořád je nesehranost," řekl Klár.

Po utkání čeká domácí tým bowling, aby se hráči na prahu sezony poznali také po jiné než pouze volejbalové stránce.

Pravděpodobná základní sestava Kladna: van Haarlem, Kullo, Křesťan, Bouza, Seifert (Syrůček), Trojan, libero Sadíílek.