Prvnímu setu vládl pátý tým tabulky.

"Hráli vyloženě do risku a všechno jim vycházelo. Říká se, že než se v rozlehlé brněnské hale soupeř rozkouká, prohrává 1:0.  To se potvrdilo," uvedl druhý trenér Kladna Petr Klár, jenž v den utkání slavil 42. narozeniny.

"Důležité bylo, že nám tady nešel skákaný servis, s kterým nemělo Brno problém. Až když jsme přešli na plachtící, měla změna taktiky velký úspěch," podotkl.  "To dnes rozhodlo o třech bodech," doplnil.

Dárek k narozkám mu dal jeho tým až v dalším průběhu. V druhém setu však prohrával už 20:23. Dvě esa z ruky Tomáše Hýského stav srovnala a koncovku hosté uhráli na druhý pokus.

 Mnohem víc jich potřebovali v třetí části, kdy dokázali proměnit až osmý setbol v řadě!  

"Dramatickou koncovku jsme trénovali ve čtvrtek v poháru proti Ústí," smál se Klár. Pro připomenutí. Kladno potřebovalo k postupu do Final four vyhrát zlatý set, jenž se hraje do patnácti bodů. Vyhrálo jej 28:26, přičemž obhájce trofej stál několikrát na prahu vyřazení.

Poslední set brněnského duelu zvládli hosté bez větších komplikací.  "Je dobré, že jsme vyhráli o tři body a můžeme nadále bojovat o první místo," uzavřel Klár.

Brno - Kladno 1:3.
Sety: 18, -23, -30, -19. Čas: 119 minut.
Kladno: West (2), Sobotka (8), Zajíček (9), Hýský (17), Gromadowski (20), Šulista (16), libero Moník. Střídal: Fortuník, Blažek, Kozak.