Tam mají Orli svému rivalovi co oplácet. Jarní finále extraligy s ním prohráli 0:3, přičemž všechny duely skončily 2:3!

Západočeši ale teď třikrát v řadě prohráli, včetně utkání Ligy mistrů. „Určitě se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu,“ je přesvědčený druhý trenér Kladna Petr Klár a podotkl, že důležité bude, zda se soupeři uzdraví smečař Zmrhal. „Všechny posty však mají kvalitně zdvojené,“ připomněl kouč. Například na nahrávce dokáže exkladenského van Haarlema víc než důstojně zastoupit 17-letý talent Matyáš Džavoronok.

Domácí Orli mají aktuálně parádní fazonu a jejich tažení evropským CEV Cupem je obdivuhodné. „Myslím, že momentálně hrajeme na hranici svých možností. Musím kluky pochválit. Naše základní sestava hraje i bez kovaného univerzála výborně,“ uvedl Klár a ocenil i mladíky v čele s Wallischem. Jmenovitě pak vyzdvihl nahrávače Habra, který umí spoluhráče strhnout.

Podle kouče Kladenští favority utkání nejsou. „Doma ale chceme v každém případě bodovat. Navíc jsme náš prvotní cíl, získat do Vánoc jedenadvacet bodů, už splnili,“ podotkl Klár a dodal, že Západočeši mohli vhodně doplnit kádr i proto, že mají pomalu třikrát vyšší rozpočet na sezonu.

Právě akutní nedostatek financí se řeší v zákulisí vedení Orlů, kteří mají v kádru pouze šest profesionálů a šetří už od začátku sezony! Další tři profíci museli z úsporných důvodů propustit.

Zmíněný CEV Cup totiž pustil klubu žilou a ten spoléhá na rychlou pomoc sponzorů a radnice. K lepší schopnosti konkurence je také nutné přivést minimálně jednoho kvalitního hráče. Signály, zejména ze strany města, jsou prý dobré. Mimochodem, kromě basketbalistů Nymburku a volejbalového Kladna žádný středočeský klub nebojuje o body na evropské scéně!

Při úzkém kádru čeká na Kladno hodně náročné období. V šesti dnech odehraje tři zápasy a do 22. prosince dokonce pět! (ka)

Program: pondělí 10. prosince: KL -KV, středa 12. prosince: Příbram – KL (Český pohár), sobota 15. prosince: ČB – KL, čtvrtek 20. prosince: KL – Sastamala (CEV Cup), sobota 22. prosince: KL – O. Voda.