Po sobotě to byly trochu chmury. Kladno hrálo dobře, ale Pardubice také a vyrovnaný duel překlopily na svou stranu, když o výsledku 3:2 rozhodl sedm minut před koncem důrazný Březina. Za hosty se dvakrát prosadil v semifinále střelecky mlčící Ondřej Pražák, nikdo jiný ale gólmana Stárka nepřekonal.
Nedělní odveta už byla o něčem jiném. Před parádní diváckou kulisou i kamerami ČT rozehráli Kladeňáci s posilou Pospíšilem (ukončil sezonu v mateřském Rakovníku) skvělou partii, byli po celé utkání lepším mužstvem a zaslouženě vyhráli 4:1.

Hosty dostal do vedení lacinou brankou Štěpáník, ale rozhodla až druhá třetina a dva zlomové momenty.

Prvním byl nesmyslně neuznaný gól Špačka, jenž rozhodcovská dvojka bratrů Škrobákových neposvětila kvůli vysoké holi Hnízdila, jenž se míčku vůbec nedotkl.

Alpiq se ale vykolejit nenechal a to ho dovedlo k triumfu. Po skvělé akci Kudely do útoku přesunutý Šícha dal na 0:2, pak sice domácí skvělého Jirotku jednou překonali, ale vzápětí Soukup vrátil dvougólový náskok modrým a to byl druhý zlomový moment.

Brankář Jirotka, přestože čelil několika až příliš drsným atakům soupeře (zejména Březina nebude kladenským oblíbencem), už ale neinkasoval a v závěru Šrámek po kamarádské přihrávce Pražáka střelou do prázdné klece rozhodl. „Měli jsme vyhrát oba zápasy, měli jsme na to," ucedil zkušený útočník Petr Ogurčák, ale jeho spoluhráč a kamarád z Dobrovíze Radek Soukup byl v pohodě. „Doma to urveme," hlásil.

Pardubice – Kladno 3:2.
Branky: 3. Krejčí (Filip), 19. Filip (Kubeš) – 6. Pražák (Šrámek), 10. Pražák. Třetiny: 1:2, 1:0, 1:0.

Pardubice – Kladno 1:4
Branky: 28. Mašík (Kubeš) – 6. Štěpáník (Soukup), 18. Šícha (Kudela), 29. Soukup (Kohout, Dědič), 45. Šrámek (Pražák). Třetiny: 0:1, 1:2, 0:1. Stav série: 1:1.

Kladno: Jirotka – Kudela, Pospíšil, Příhoda, Pliml, Dědič, Soukup – Hnízdil, Potěchin, Špaček – Ogurčák, Šrámek, Pražák – Kohout, Šícha, Štěpáník – Schnaubelt, Nosek.