Páteční duel se pro Alpiq dlouho vyvíjel dobře. S Letohradem prohrál před třemi týdny na jeho půdě 1:2 po nájezdech, a tak mu měl co vracet. Dařilo se to jen do závěrečné pětiminutovky, kdy Kladenští drželi vedení 2:0. Jenže pak chybovali ve vlastní přesilovce, nechali pláchnout reprezentanta Luxe a jeho snížení odstartovalo nápor hostů. To brzy srovnali a pak sahali dokonce po vítězství. Brankář Jirotka ale Alpiq podržel a zářil i v nájezdech, když jich lapil všech šest. Jeho spolubojovník Radek Šíma pak šestý nájezd proměnil a bod navíc zůstal doma.

„Zápas byl z naší strany nepovedený. Přesto jsme vedli 2:0, ale soupeř nás kousal a nám chybělo tempo, které jsme si představovali. Nedokázali jsme přidat zlomový třetí gól a po letohradském snížení jsme úplně přestali hrát. Nakonec musíme být rádi za výhru po nájezdech,“ ulevil si asistent trenéra Kladna Milan Maršner.

V sobotu se hrál hokejbal nejvyšší kvality, však na sebe narazily možná nejlepší týmy republiky. Kert Praha má v současné době ještě silnější kádr než Kladenští a nakonec ve výborném duelu slavil výhru 4:2.

Alpiq hrál ale dobře, dvakrát po přesných přesilovkových trefách Hrabára a Hnízdila vedl, jenže hosté také hráli početní převahu skvěle a pokaždé srovnali. Rozhodlo poslední dějství, v němž domácí Dědič trefil jen břevno a na druhé straně chvíli poté Wróbel parádní bombou propálil Jirotku. Kladno zamrzlo, Zvonek bleskově přidal další trefu a bylo rozhodnuto.

„Podali jsme však výborný výkon. Byl to zápas s parametry play off, měl perfektní nasazení a my takhle na jaře ještě nehráli,“ těšilo Milana Maršnera, podle něhož trenéři mužstvu za výkon poděkovali. „Mohou odcházet z kabiny s dobrým pocitem. Nicméně se z toho musí odrazit do dalších zápasů, protože se soupeřem roste výkon a my musíme kvalitu potvrdit i proti dalším mužstvům. Aby nám to přineslo body, protože těch máme aktuálně poskrovnu,“ dodal Maršner s tím, že za sobotu si body nezasloužili a získali je, v neděli vše bylo naopak.