DVĚ NEJCENNĚJŠÍ

O dvě zlaté medaile se zasloužily dívky z klubu Sport Academy Kladno sester Kláry a Jindřišky Proškových. O jednu se postarala právě trenérka Jindřiška, která šla svým svěřenkyním příkladem, letos se vrátila do závodního světa v nově otevřené kategorii Masters nad 30 let a ovládla ji.

V klubu ale sází hlavně na výchovu mládeže a jeho juniorky byly skvělé. V kategorii Aerobic Performance vyhrály se skladbou Charlie Chaplin a Klára Prošková tak měla pro sestavu ve složení Lenka Melková, Anna Hrabovská, Marie Filipovská, Anita Polcarová a Nella Doušová jen slova chvály: „Holky si zlato za svůj výkon zasloužily a vynahradily si minulou sezonu. Přípravě daly opravdu hodně stejně jako Jindřiška, i ta zaslouží velký obdiv,“ řekla Klára Prošková s doplňkem, že se dvěma zlatými je Sport Academy nejúspěšnějším kladenským klubem.

Speciální pochvalu pak přidala pro Agátu Duškovou, která kvůli zranění kolena nemohla startovat, přesto do města na Visle přijela a pomáhala se vším možným. „Ohromně nám to s Jindřiškou pomohlo a děkujeme jí i touto cestou. Celkově to byl super výjezd a teď už se budeme chystat na podzimní mistrovství světa, kde bude konkurence ještě větší.

BRONZ CENĚNÝ ZLATEM

Další kladenský klub Aerobic Dancers Kladno svedl ve své kategorii fitness grande mezi dospělými bitvu, která se nevídá každý den. Nepřekonatelné Rusky a úchvatní Belgičané nedovolili jiným týmů obsadit 1. a 2. místo v této „našlapané“ kategorii. Děvčata z Dancers, z kterých většina po přechodu z juniorů startovala v kategorii dospělých poprvé, se bila jako „LVICE“ a dokázala před dalším ruským týmem a vynikajícími kluby z Čech obsadit fantastickou bronzovou příčku. Vybojovala si tak titul druhých vicemistryň Evropy v kategorii dospělých!

„V tak velké konkurenci je třetí místo pro dospělé obrovským úspěchem. Kadetský tým vybojoval také fantastické třetí místo a za ADK mohu říci, že máme velkou radost a jsem nesmírně pyšná a hrdá jak na děvčata, tak na trenérky, kterým velice děkuji!“ popsala vedoucí klubu Lenka Procházková výsledek výpravy Dancers na šampionátu.

„Letošní ME pro nás bylo úspěšné ještě než jsme odcestovaly. Samotná nominace na ME byla skvělým úspěchem zejména pro naše kadetky, které se nominovaly poprvé na mezinárodní závod. Holky nám udělaly velkou radost, výkonem i chováním po celou dobu šampionátu,“ chválily své svěřenkyně trenérky Magdaléna Husáková a Gabriela Čermáková.

Podle nich se seniorský tým pral i přes zdravotní komplikace do posledního dechu. „Jsme na ně na všechny obrovsky pyšné. Na výkony a zejména na to, jaká jsou (jsme) skvělá parta. Velké díky bychom chtěly vyjádřit také Aničce Ondrejkové a Lence Procházkové, které vytvořily oběma týmům skvělé podmínky pro start. Ve velké konkurenci jsme štěstím oplakaly krásný bronz. Věříme, že pro holky je to výzva do příštích let, a že jim sport bude i nadále velkou láskou. Opět se potvrdilo, že štěstí je nastavení mysli a ne barva medaile.

A ještě sestavy nejlepší Dancersek:

3. místo na ME - dospělý fitness grande ve složení - Simona Smrčková, Anna Zderadičková, Tereza Machová, Eva Bízková, Adéla Štveráková, Nikola Dryjáková, Denisa Zadáková – trenérka Magdaléna Husáková

3. místo na ME - kadetský fitness grande Valerie Trešlová, Katrin Hanzáková, Nela Léblová, Natálie Loudová, Sára Stříhavková, Rozálie Dragounová, Eva Šimková

PREMIÉRA S BRONZEM

Sportovní klub MK Kladno reprezentovalo v Krakově družstvo ve složení Johana Neumannová, Adélka Veselá, Maruška Lukavská, Ema Klucová, Erika Hadrbolcová a Natálka Šolínová plus trenérky Sabina Škrabská a Michaela Diviš. Děvčata soutěžila v kategorii kadet Aerobic Performance (11-13 let) s choreografií CAR RACE.

„Po prvním kole jsme byly páté. Byly tam drobné chyby a výkon nebyl tak přesvědčivý. Našimi největšími soupeřkami byly Češky a Rusky. Finálové kolo zacvičily holky mnohem lépe a vybojovaly si krásnou bronzovou medaili a titul druhých vicemistryň Evropy,“ popsala závody Michaela Diviš, která děvčata, spolu se Sabinou Škrabskou, na mezinárodních závodech velice dobře vedla a hlavně motivovala!

„Pro holky to byla první účast na mezinárodních závodech, určitě hrála velkou roli i nervozita. Do finále šla děvčata s odhodláním podat co nejlepší výkon a to se jim povedlo. Jsem na ně pyšná a věřím, že to pro ně bude další velká zkušenost, která je posune dál,“ chválí vedoucí klubu své svěřenkyně.

Ta navíc poděkovala všem rodičům za podporu celého týmu a za finanční pomoc, aby se šampionátu mohly zúčastnit. „Velké díky patří i trenérkám a také Českému svazu aerobiku a fitness FISAF.cz,“ dodala Diviš.

SENZAČNÍ STŘÍBRO

Pro kadetské trio Aerobic clubu Diamond byl Krakow první účastí na mistrovství Evropy. Trojice Sabrina Nguyen, Marie Doležalová a Gabriela Uriková si domů přivezla překvapivě stříbrné medaile. „Pro holky byl velký úspěch už to, že se nominovaly. Měly jsme i jedno větší zranění, a tak jsme do Polska nejely s žádným očekáváním, ale s tím, aby si to hlavně užily. Do finále postupovaly ze třetího místa, ve finále pak přišlo překvapení v podobě stříbrné medaile. Holky podaly opravdu dobrý výkon, a to v obou kolech, což u nich není vždy pravidlem,“ popsaly trenérky z Aerobicu klubu Diamond Markéta Vondráčková a Linh Do Thuy.

Kromě pochval děvčatům ani ony nezapomněly na rodiče. „Trio je složeno ze dvou závodnic z Kladna a jedné závodnice z Rakovníka (Gabriela Uriková je členkou AC Angels Rakovník). Trénujeme v obou městech, jsme vděčné, že rodiče holky takhle vozí,“ uzavřely krásnou kapitolu mistrovství Evropy v Polsku obě trenérky z klubu Veroniky Slukové.

STEPAŘKY TŘETÍ

Venuše Kladno si přivezla také jednu medaili. Má bronzovou hodnotu a byla z kategorie, která se ve Venuši dělá skutečně skvěle – stepu. „Celou jarní sezonu bych shrnula jako hodně náročnou. Původní choreografie pro sedmičlenný tým se musela dvakrát předělávat, jelikož se nám bohužel nevyhnuly úrazy. Nicméně holky jsou obrovské bojovnice a nic nevzdaly. Finálové kolo na ME jely jako o život a vyplatilo se! Tímto bych jim ráda poděkovala za krásný bronzový zážitek,“ byla nadšená Iveta Radostová, trenérka klubu.

Step tým ve složení Řehořová, Frolíková, Pospíšilová, Nedvědová, Ciplová, Růžičková, Drožová se utkal s obrovskou ruskou konkurencí, přesto uspěl.

Dívky z Aerobik Dancers s trenérkami
Aerobiku začaly žně. Novicky z Dancers ladily i pod Alpami
Aerobic Dancers Kladno - účastníci šampionátu
Kladenský aerobik je dál na evropské úrovni
Andrea Švihálková, Viktorie Prokopová a Brenton Andreoli letos ještě nenašli přemožitele. Sportovci z pražského Fitness centra Báry a Hanky Šulcové jsou mistry Evropy.
FOTO: Zlatá sezona pro Švihálkovou
Daniela Kamešová (vpravo) a Andrea Švihálková.
Tanec s protinožcem. Andreoli bojuje vedle Švihálkové