Šampionáty do 18 a 20 let hostil Beachklub Pankrác a nebylo úplně šťastné, že tak blízké kategorie byly spojeny dohromady. Spousta hráčů startovala v obou a ve vlhkém prostředí síly rychle ubývaly.

Náročnými zápasy obou dnů si prošla i Michaela Kroupová z Vavřince Kladno se spoluhráčkou Miroslavou Dunárovou. V sobotním turnaji pro hráčky do 18 let byly díky dříve získaným bodům nasazené jako „jedničky" a až do semifinále roli favoritek jen potvrzovaly. Zde jejich bezchybný postup zastavila dvojice Písková, Maixnerová a po prohraném třetím setu mohly dívky pomýšlet už jen na bronzovou medaili. O ni se utkaly s dvojicí Pavlovská, Lésková, kterou v pavouku 2:0 porazily. Bohužel v tomto zápase se štěstí otočilo a na Míšu s Mirkou nakonec zbylo jen nepopulární čtvrté místo.

Děvčata doufala, že jim po náročném dni zbude ještě dostatek sil na neděli, kdy chtěly o medaile zabojovat i mezi staršími soupeřkami – tedy do 20 let. Rozjely se bezchybně a po dvou vítězstvích 2:0 stály před branami semifinále. Za stavu 1:1 na sety se pustily do tie-breaku, ale bohužel třetí set proti týmu Trojanová, Majdáková, budoucím finalistkám, nedokázaly dotáhnout do vítězného konce.

O štěstí se tedy pokoušely v opravném pavouku, zde však narazily na druhé budoucí finalistky, dvojici Resová, Svobodová, které také byly nad jejich síly.

„Prohrát jen s finalistkami není neúspěch a dívky vzhledem ke svému věku mají ještě několik možností na medaile v obou kategoriích dosáhnout," je optimistická trenérka Vavřince Pavla Gálová.

Vedle děvčat bojovali o titul mistra ČR i kluci a mezi nimi už zmíněný Jakub Gála spolu s rokycanským Jakubem Válou, se kterým už nejeden turnaj v loňském roce vyhráli. Hladkou cestu pavoukem si kluci zkomplikovali v zápase proti dvojici Jarošík, Kraffer, kde nezvládli koncovku třetí sady, ale v opravách uspěli a ve finále nastoupili proti stejné dvojici.

Znovu to byla ohromná bitva. Gála s Válou vyhráli druhý set jasně 21:12, tím vyrovnali a vypadalo to, že zvládnou i třetí. Ten byl vyrovnaný do stavu 8:8, ale pak přece jen protivníci utekli a na oba Kuby zbyly stříbrné medaile. „Ve finále se neodpouští ani chybičky, ale myslím, že úspěchy našich sportovců nelze přehlédnout a děkujeme jim za vynikající reprezentaci kladenského beachvolejbalu," hodnotila spokojená Pavla Gálová.

Za pár týdnů začne pro plážové volejbalisty hlavní – letní sezona. Držíme Vavřincům palce.