V oblastní lize se do semifinále dostaly nejlepší čtyři týmy základní části. Teď přišel čas na to určit, kdo je nejlépe připraven uzmout vítěznou trofej.

Krásný obrat předvedl vítěz základní části Notor Kladno. Ten prohrával s Dynamem Rozdělov už 2:4 a do konce chybělo pouhých sedm minut, když Notoru pomohla posila z extraligy. Petr Ogurčák měl v nohách dva těžké semifinálové zápasy za Alpiq proti Pardubicím, přesto si našel čas a chuť a ještě důležitým gólem vrátil Notor do hry. Minutu a půl před koncem vyrovnal Michal Karas a definitivně Dynamo odrovnal tři čtvrtě minuty před koncem Martin Nedvěd – 5:4. "Dynamo je asi techničtější, ale Notor jsou velcí bojovníci," chválil svůj tým Petr Ogurčák. 

Notoru teď chybí k postupu jediné vítězství stejně jako Třebízi. Ta mnohem suverénněji porazila Beer Stars, kterým nedorazili syn a otec Stachové a přes dobrý výkon brankáře Lince padli 2:4. "prostě byli lepší, ale věřím, že s Ádou Stachem je ještě potrápíme, je to rozdílový hráč," myslí si Petr Linc. 

Neskutečný Zíma

Také v okresní lize už se hraje play-off a tam stihli o víkendu celé čtvrtfinále. I tady se mezi nejlepší čtyři probojovaly týmy z nejlepšího kvarteta základní části.

Čtvrtfinále orámovaly dvě hlavní události. V sérii Beer Stars – Moribundus jasný domácí favorit vyhrál první zápas pouze 2:1 a neuvěřitelně zní, že rozhodující branku dal favorit až v poslední vteřině z hole Kločka. A to ještě mnozí Moribunďáci nevěřili, že se do časového limitu vešel.

Zato v odvetě už se na outsiderovi projevilo zklamání z předešlého dne a Beer Stars ho spláchl 12:1!

Druhou událostí byl výkon útočníka Narka Zbyňka Zímy proti Psům Kladno. Ten ve 43 letech řídil hlavní tok událostí, když první výhru 4:3 zařídil v prodloužení (Psi předtím smazali manko 0:3) a v odvetě se podílel na všech pěti gólech, když čtyři dal a na zbylý přihrál.

Psi i s exmistrem světa Tyburcem v sestavě podle něj byli v odvetě aktivnější než oslabené Narko, ale po snížení na 1:3 je potopil Poch, který píchl Müllera, dostal trest do konce a Zíma jeho prohřešek potrestal dvěma góly. "Bylo nás málo a ta dlouhá přesilovka nám pomohla, protože nás docela začínali tlačit," přiznal šťastný střelec Zbyněk Zíma. 

Jasně postoupil vítěz základní části Unhošť B, který dvakrát přejel Extrém 8:2.

A Dynamo Rozdělov B sfouklo Rakovník 11:1 a 9:4. Dynamu pomohli borci z áčka včetně hokejisty Valského a těžko mu bude někdo konkurovat.