Pondělní (7. dubna) kladenská odveta, která začíná ve sportovní  hale u Sletiště přesně v osm večer, slibuje pěknou podívanou. Diváci si mohou v jejím průběhu prohlédnout novou trofej určenou českému mistrovi.

Ač Benago vedlo už 6:1, nedá se říct, že by soupeře drtilo, jak by se někdo mohl domnívat. Jen mělo lepší koncovku. První se z gólu radovali hosté, které potěšil Výborný.

Domácí srovnali krásnou brankou Brahimiho, jenž nakonec nastřílel hattrick. Jejich druhá trefa byla lopotná. Domácí zachytili balon skluzem u lajny  a po dalším skluzu u zadní tyče poslal Benago do vedení exkladenský Šnídl. 

Třetí inkasovaná branka přinutila Satany sáhnout už osm minut před koncem k power-play, ve které třikrát kapitulovali. V posledních dvou minutách ji ale využili k dvojnásobně korekci skóre.

Než začaly padat branky v power-play, byli vyloučeni na jedné straně Lištván, na kladenské Abrham, jenž soupeře dohrál u jeho lavičky, ten ho na zemi v přerušené hře kopl.

Trenér hostů Petr Hlaváč tvrdil, že rozhodčí utkání ovlivnili. „Abrham měl dostat jen žlutou kartu, oplácení rovná se červená karta. Takhle se to píská všude ve světě. To, že dal rozhodčí dvě červené, je zbytečné alibi. Šlo o hrubé ovlivnění zápasu," prohlásil.

Kouč Pražanů Beni Simitči řekl, že rozhodl třetí gól. „Dnes jsme dokázali Müllerovi a všem Satanům, že Benago není jen o Rodkovi, ale i o ostatních hráčích," dodal.

Michal PAVLÍK, Jiří NAGY