Kladenští přešli přes Hradec Králové, který nastupoval do dvou domácích zápasů za překvapivě nerozhodného stavu 1:1.

Vítěz základní části na východě Čech však potvrdil roli favorita. Výhry 4:1 a 4:2 se ale nerodily lehce. V obou případech jistili hosté svoje vítězství v power play gólem do prázdné branky.

KP: Brandýs n. L. - Zbuzany
I hvězdné Zbuzany mají své dny. Odepisovaná Lhota jeden trefila

„Byla to hodně těžká série. Těžší, než jsem čekal. Hradec bojovali a nedal nám nic zadarmo. Vyjma prvního utkání jsme si museli v každém zápase hrábnout až na dno," prohlásil trenér vítězů Drahomír Kadlec s tím, že nelze říct, že by byl některý z víkendových zápas lehčí. „Jak jsme postoupili my, tak mohli postoupit také oni," dodal.

V rozhodujícím nedělním čtvrtém souboji soupeř vyrovnal na 2:2. Pak se, stejně jako v sobotu, dvakrát trefila letní posila z Třince Barnošák.

Kadlec jeho význam pro mužstvo nepřeceňuje. „Takových hráčů máme dvacet. Teď mu to tam padá, příště to půjde zase někomu jinému. Není to o jednom hráči," tvrdí šéf střídačky vicemistrů republiky a dodává, že rozjezdová série už je minulostí a teď mají týden na to, aby se připravili na dalšího soupeře.

Hradec Králové - Kladno 1:4 (20. Petr – 5. Štěpánik, 8., 42. Barnošák, 44. Špaček, třetiny: 0:2, 1:0, 0:2).
Hradec Králové - Kladno 2:4 (21. Novák, 36. Šimek – 7. Šrámek, 31. Štěpánik, 37., 45. Barnošák, třetiny: 0:1, 1:0, 1:3). Série: 1:3 (1:8, 3:2 ss, 1:4, 2:4).

Mladí judisté jezdí často na soustředění například do Jesenice, v únoru je do tajů umění juda zasvěcoval například mistr  Jiří Sosna - bývalý československý reprezentant v judu.
Buštěhradští judisté se pyšní zlatem