Hlavní program pak sledujte o víkendu a letos ho nově doplní kulturní program regionálních kapel – Stuck in mind, Vivien´s shadow a Selfish, které vystoupí po sobotním sportovním programu. Máte se nač těšit. Bavte se sportem a hudbou !

Turnaj bude znovu mezinárodní, ze Slovenska dorazí několikanásobný mistr z Ružinova a také sympatičtí Bratislava Fans. Slovenské mančafty doplní extraligové Pardubice a kladenský Alpiq. Z první ligy pak z jihu Čech dorazí její vítěz – Suchdol nad Lužnicí. Nebude chybět pražské Kovo a osmičku uzavírá pořádající Nové Strašecí.

V republice byste jen těžko hledali podobný hokejbalový turnaj. Svým obsazením se Kocourku vyrovná asi jen každoroční mezinárodní klání v Plzni.

Ale v jednom má Nové Strašecí prim – a tím je areál na Kocourku. Místo, které už zažilo mnoho hokejbalových bitev. „Byl by to u nás národní stadion," nechali se před dvěma lety slyšet kluci ze Slovenska.

Domácí celek ale stále čeká na cenný pohár, který by mohl zvednout nad hlavu. Povede se to letos?

Bude to těžké, protože organizátoři opět přilákali elitní týmy a na výhru může pomýšlet více týmů. Všichni budou turnaj brát jako přípravu na sezonu, mladíci se budou chtít představit koučům a turnaj v Bubákově je k tomu ideální příležitostí. Svoji jedinečnou atmosférou přiláká Kocourek opět stovky sportovních příznivců. Novinkou letošního ročníku jsou večerní koncerty, takže se po sobotním programu rozhodně vyplatí zůstat v místě dění.

Kladno vyhrálo strašecký turnaj dvakrát, jednou pod hlavičkou KEBu, pak jako Alpiq.

Trenér Drahomír Kadlec přiznal na klubových stránkách, že turnaj ve Strašecí sice mužstvo zastihne v plné tréninkové zátěži, ale bude to jedna z největších herních prověrek týmu před sezonou.

Jeho tým turnaj odstartuje v pátek od 19 hodin duelem s domácím Strašecím. Bude se nač dívat.

Další Kladeňáci budou k vidění v barvách národního týmu do 21 let. Trenér Jiří Mašík nominoval obránce Izaje a útočníky Šrámka, Schnaubelta, Špačka, Vondráka.

Co se týče vítězů turnaje, na pamětní desce jsou vyryty i další elitní celky jako zaniklá kladenská Habešovna, někdejší mistr extraligy.

Pohár si odvezly i Dobřany a v minulém roce to byli ti nejlepší hokejbalisté světa tehdejší doby – česká reprezentace pod vedením zmíněného Drahomíra Kadlece.

Ten letos reprezentační tým ve Strašecí mít nebude, ale na mladé naděje se přijede podívat coby kouč Alpiqu Kladna.

Kdo se zařadí do společnosti pěti dosavadních vítězů? Boje v Kocourek areně sledujte od 16. do 18. srpna! Finále začíná v neděli v 16 hodin.